Στα γαλαζοπράσινα νερά του Λουτρού Σφακίων - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Στα γαλαζοπράσινα νερά του Λουτρού Σφακίων

 


Το Λουτρό είναι ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός των Σφακίων κι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στα δυτικά της Κρήτης.


Τα πανέμορφα χρώματα της θάλασσας του, η απομόνωση που προσφέρει, το καλό φαγητό και οι χαλαροί ρυθμοί καθιστούν το Λουτρό ως μια από τις κορυφαίες επιλογές διακοπών ή ακόμα και μονοήμερης εκδρομής.


Βρίσκεται εξάλλου σ ένα κομβικό σημείο των Σφακίων που προσφέρει αρκετές εναλλακτικές για κοντινές επισκέψεις με τα πόδια ή με σκάφος καθώς στην περιοχή αυτή δεν μπορεί κανείς να φθάσει οδικώς μια και δεν διαθέτει δρόμο.


Μέσα στον οικισμό του Λουτρού ανοίγονται κολπίσκοι, με βότσαλο, καθαρά νερά, οργανωμένοι και ιδανικοί για μπάνιο, αν και τα Σαββατοκύριακα τους καλοκαιρινούς μήνες, συνήθως, δεν πέφτει καρφίτσα. Το ξεχωριστό με τη θάλασσα του Λουτρού είναι πως σπάνια θα τη δει κανείς κυματώδη.


Το γεγονός του ότι μπορεί κάποιος εκεί να απολαύσει το μπάνιο του και να έχει άλλες παροχές όπως ντους, χώρους για να αλλάξει, επιχειρήσεις για να κλείσει δωμάτιο, να φάει ή να πιεί τον καφέ και το ποτό του καθιστά το Λουτρό βασική επιλογή, κι ας υπάρχουν κοντά κι άλλες όμορφες και πεντακάθαρες παραλίες με λιγότερο κόσμο, όπως τα Γλυκά Νερά, ο Φοίνικας, ο Λύκος και τα Μάρμαρα.


Δείτε επίσης:


Η απόμερη κι ονειρεμένη παραλία Γλυκά Νερά στα Σφακιά


Ο μαγικός-πολύχρωμος κόσμος των σπηλαιώσεων στην παραλία Μάρμαρα των Σφακίων


Μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά στα Μάρμαρα Σφακίων


Το όμορφο παραθαλάσσιο μονοπάτι από το Λουτρό στο Φοίνικα Σφακίων


Παραλία Λύκος στα Σφακιά εκεί όπου η γαλήνη και η απομόνωση αποκτούν νόημα


Φοίνικας: Ο μικρός και απόλυτα γαλήνιος παραθαλάσσιος οικισμός των Σφακίων












Σελίδες