Ο μαγικός-πολύχρωμος κόσμος των σπηλαιώσεων στην παραλία Μάρμαρα των Σφακίων - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Ο μαγικός-πολύχρωμος κόσμος των σπηλαιώσεων στην παραλία Μάρμαρα των Σφακίων


Στα Μάρμαρα, την παραλία όπου καταλήγει το φαράγγι της Αράδαινας στα Σφακιά, το νερό είναι κρυστάλλινο και τόσο δροσερό που τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες δεν σου κάνει καρδιά να βγεις από την υγρή αγκαλιά του.

Πέρα όμως από την παραλία που βλέπουμε, κατεβαίνοντας από το φαράγγι, στην ανατολική πλευρά των Μαρμάρων δημιουργούνται σπηλαιώσεις που η εξερεύνηση τους προσφέρει εικόνες μαγικές.

Σ’ αυτές μπορεί να προσεγγίσει κάποιος κολυμπώντας κι αν πάει μια φορά είναι σίγουρο πως όσες φορές κι αν επισκεφθεί τα Μάρμαρα η πρώτη του έγνοια θα είναι να χωθεί στο εσωτερικό τους και πάλι.

Το γιατί μας μαρτυρούν οι φωτογραφίες που τράβηξε αυτές τις ημέρες και επιμένει να τραβάει κάθε φορά που πηγαίνει στα Μάρμαρα ειδικά από το σημείο αυτό ο Χρήστος Οικονομάκης.

 Ένας πολύχρωμος και πανέμορφος κόσμος ανοίγεται σε όποιον εισέλθει στις μικρές αυτές σπηλαιώσεις , ένας κόσμος γαλαζοπράσινος και γαλήνιος όπου ο μοναδικός ήχος που ακούγεται είναι αυτός του κύματος που σπάει πάνω στις βραχώδεις επιφάνειες τους.

Υπάρχει άραγε πιο καλοκαιρινό και δροσερό σκηνικό απ αυτό που δημιουργεί η ίδια η φύση και μας προσφέρει απλόχερα;

Ε.Β
  















Σελίδες