Η απόμερη κι ονειρεμένη παραλία Γλυκά Νερά στα Σφακιά - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Η απόμερη κι ονειρεμένη παραλία Γλυκά Νερά στα Σφακιά


Τα Γλυκά Νερά είναι μια πανέμορφη και απόμερη παραλία, ανάμεσα στη Χώρα Σφακίων και στο Λουτρό, σε απόσταση 75 περίπου χιλιομέτρων νότια των Χανίων.

 Η παραλία σχηματίζεται στην κυριολεξία στη μέση του πουθενά και το πιο εκπληκτικό, όπως μαρτυρά και το όνομα της, είναι πως διαθέτει γλυκό νερό. Στην ακτή αλλά και μέσα στη θάλασσα θα δείτε μικρές πηγές που αναβλύζουν γλυκό-πόσιμο νερό.

Πάνω από την παραλία ορθώνονται απότομοι βράχοι που καθιστούν το σκηνικό άκρως επιβλητικό ενώ το συμπληρώνουν τα καθαρά και πρασινογάλανα νερά της θάλασσας, η οποία ωστόσο βαθαίνει απότομα. 

Μερικά δέντρα προσφέρουν σκιά σε όσους λουόμενους προλάβουν και βρουν θέση κάτω απ' αυτά ενώ για τους υπόλοιπους παρακείμενη καντίνα, όχι και τόσο καλαίσθητη αφού είναι φτιαγμένη μέσα στο νερό με πρόχειρα υλικά, διαθέτει ομπρέλες και ότι άλλο χρειαστούν κατά την παραμονή τους στα Γλυκά Νερά.



Η πρόσβαση στο σημείο γίνεται είτε με θαλάσσια ταξί, που το καλοκαίρι πηγαινοέρχονται Λουτρό, Σφακιά, Μάρμαρα, είτε για τους πιο τολμηρούς με τα πόδια διασχίζοντας το μονοπάτι από Σφακιά και Λουτρό.

Η παραλία στο ένα τμήμα της καταλαμβάνεται κυρίως από γυμνιστές  που βρίσκουν σε αυτό τον απομονωμένο τόπο το ιδανικό σημείο για να κάνουν μπάνιο ανενόχλητοι .

Τα Γλυκά Νερά όμως είναι ιδανικό μέρος και για όσους κάνουν καταδύσεις καθώς ο βυθός τους, λόγω του βραχώδους αναγλύφου του, προσφέρεται για εξερεύνηση




(Φωτογραφίες Χρήστος Οικονομάκης)

Σελίδες