Παραλία Λύκος στα Σφακιά εκεί όπου η γαλήνη και η απομόνωση αποκτούν νόημα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Παραλία Λύκος στα Σφακιά εκεί όπου η γαλήνη και η απομόνωση αποκτούν νόημα



Η παραλία του Λύκου βρίσκεται δυτικά από το Λουτρό Σφακίων, σε απόσταση περίπου 83 χιλιομέτρων από τα Χανιά, κι αμέσως μετά τον κόλπο του Φοίνικα.

Δεν είναι η τυπική αμμώδης παραλία όπου κάποιος θα πάει να χαρεί το μπάνιο του καθώς διαθέτει πολλά βράχια η θάλασσα της. Ωστόσο είναι το τέλειο σημείο για βουτιές με μάσκα και ψαροντούφεκο στα πεντακάθαρα νερά της αλλά και για απομόνωση.

Λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβερνάκια λειτουργούν στην περιοχή καλύπτοντας τις ανάγκες όσων θελήσουν να κάνουν διακοπές σ' αυτό τον ιδιαίτερο τόπο.

Για να φθάσει κανείς στην παραλία Λύκος πρέπει να περπατήσει στο μονοπάτι Ε4 που συνδέει το Λύκο με  το Λουτρό, τα Μάρμαρα, τα Σφακιά και την Αγία Ρουμέλη. 

Διαφορετικά πρέπει να διαθέτει σκάφος ή να έλθει με κανό από το Λουτρό ή με αυτοκίνητο επιλέγοντας τη διακλάδωση πριν από την γέφυρα του φαραγγιού της Αράδαινας, όπου όμως η  άσφαλτος κάποια στιγμή σταματά και ξεκινά χωματόδρομος που απαιτεί κατάλληλο όχημα.

Ε.Β





Σελίδες