Η όμορφη παραλία Παχειά Άμμος στα νότια του Ρεθύμνου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Η όμορφη παραλία Παχειά Άμμος στα νότια του Ρεθύμνου

 

Σε απόσταση περίπου 43 χιλιομέτρων νότια από το Ρέθυμνο και ακολουθώντας την επαρχιακή οδό  Ρεθύμνου-Αγίας Γαλήνης θα βρεθείτε σε μια απόμερη και όμορφη παραλία.


Πρόκειται για την Παχειά Άμμο, την πρώτη παραλία που συναντάμε νότια από το χωριό Κεραμές.


Την ονομασία Παχειά Άμμος, όπως θα διαπιστώσετε, δεν την πήρε τυχαία. Τόσο η παραλία όσο και η περιοχή που την περιβάλλει καλύπτονται από ένα παχύ στρώμα άμμου. Μάλιστα τόσο ανατολικά όσο και δυτικά υπάρχουν μικροί λόφοι με άμμο που κάνουν το τοπίο να μοιάζει εξωτικό, σε συνδυασμό με τους βράχους που υπάρχουν στα δύο άκρα της παραλίας.


Η θάλασσα στο σημείο αυτό είναι πεντακάθαρη ωστόσο αν θελήσετε να παραμείνετε ώρες πρέπει να μεριμνήσετε για νερό και ομπρέλα γιατί δεν υπάρχει σκιά και κάποιο κατάστημα μέχρι την κοντινή παραλία της Αγίας Φωτεινής.


Αν θελήσετε να περπατήσετε λίγο περισσότερο στα αριστερά σας θα βρείτε την παραλία Λίγκρες (δείτε εδώ) και λίγο μακρύτερα την Μικρή και τη Μεγάλη Τριόπετρα (δείτε εδώ) όπως και τις δύο παραλίες του Αγίου Παύλου (δείτε εδώ και εδώ).


Στα δυτικά επίσης υπάρχουν μικρές παραλίες μη οργανωμένες ενώ με λίγο περπάτημα παραπάνω  φθάνετε ως την Πρέβελη (δείτε εδώ). Εναλλακτικά μπορείτε να οδηγήσετε ως εκεί και να αφήσετε το αυτοκίνητο στο Δρυμισκιανό Αμμούδι ώστε να προχωρήσετε με τα πόδια ως την Πρέβελη.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος σε οποιοδήποτε siteχωρίς προηγούμενη άδεια της κατόχου του Ελένης Βασιλάκη, Νόμος 4481/2017 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα

 






Σελίδες