Μικρή και Μεγάλη Τριόπετρα: Χαλαρές βουτιές στα πεντακάθαρα νερά του νότιου Ρεθύμνου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Μικρή και Μεγάλη Τριόπετρα: Χαλαρές βουτιές στα πεντακάθαρα νερά του νότιου Ρεθύμνου



Βουτιές σε πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, γαλήνη και ονειρεμένα ηλιοβασιλέματα, αυτό υπόσχεται η Τριόπετρα και γι' αυτούς τους λόγους η περιοχή έχει φανατικούς φίλους και επισκέπτες που δεν την αλλάζουν εύκολα τους καλοκαιρινούς μήνες.


Στην πραγματικότητα στην Τριόπετρα, η οποία απέχει περίπου 52 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο και αγκαλιάζεται από το Νότιο Κρητικό Πέλαγος, θα βρείτε δυο παραλίες: Τη Μικρή και τη Μεγάλη Τριόπετρα.


Η Μικρή είναι αυτή που συναντάμε ανατολικά, δίπλα στο μικρό λιμανάκι για τα αλιευτικά σκάφη Στόμιο. Ένα μεγάλο κομμάτι της είναι οργανωμένο αλλά υπάρχει αρκετός χώρος και για όποιον θέλει να φέρει το δικό του εξοπλισμό. Η παραλία είναι αμμουδερή και λόγω του ότι ο κόλπος εδώ είναι κάπως περιορισμένος "πιάνει" λιγότερο κύμα σε σύγκριση με τη Μεγάλη.


Η Μεγάλη Τριόπετρα είναι ακριβώς δίπλα και χωρίζεται από τη μικρή με τους τρείς χαρακτηριστικούς βράχους μέσα στη θάλασσα, απ΄ όπου και πήρε το όνομα της όλη η περιοχή.


Εδώ η επιφάνεια της παραλίας είναι μήκους τουλάχιστον δύο χιλιομέτρων με οργανωμένα και ελεύθερα τμήματα για κάθε γούστο. Οι βράχοι στην άκρη της παρέχουν σκιά, σε όποιον βέβαια προλάβει και καβαντζάρει τις θέσεις αυτές πρώτος.


Και στις δυο παραλίες υπάρχουν μαγαζάκια για να φάτε και να πιείτε καφέ ή αναψυκτικό. Σε κοντινή απόσταση μπορείτε να βρείτε και ενοικιαζόμενα δωμάτια και μικρά ξενοδοχεία για διαμονή, εφόσον επιλέξετε να μείνετε στην Τριόπετρα και να χαρείτε τις χαλαρές στιγμές που ο τόπος αυτός προσφέρει.


Εξάλλου ανατολικά της Τριόπετρας μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας και στην παραλία του Αγίου Παύλου και να θαυμάσετε τους βράχους στην Αποπλύστρα,να ζήσετε την ωραία εμπειρία της βουτιάς στην παραλία όπου βλέπουμε και τους Αμμόλοφους του Αγίου Παύλου ενώ δυτικά έχετε την επιλογή της παραλίας Λίγκρες με την πηγή του γλυκού νερού που μοιάζει με μικρό καταρράκτη.






Μεγάλη Τριόπετρα 


Σελίδες