Η μικρή και απόμερη παραλία της Αγίας Φωτεινής στο νότιο Ρέθυμνο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Η μικρή και απόμερη παραλία της Αγίας Φωτεινής στο νότιο Ρέθυμνο

Απέχει περίπου 43 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο όμως αξίζει μια βόλτα ως εκεί. Ο λόγος για την παραλία της Αγίας Φωτεινής ή Αγίας Φωτιάς, όπως αλλιώς ονομάζεται.


Πρόκειται για μια μικρή παραλία με χοντρή άμμο ανάμεσα σε σπαρμένα στο νερό βράχια και μια γραφική ταβέρνα, στοιχεία που δημιουργούν ένα σκηνικό εντελώς νησιώτικο και ειδυλλιακό.


Αυτό που κάνει την παραλία να ξεχωρίζει είναι η απομόνωση που προσφέρει σε συνδυασμό με τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά της. Η περιοχή προσφέρεται για βουτιές με μάσκα για παρατήρηση του βυθού αλλά και για ψάρεμα.


Μην περιμένετε εδώ να βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες όμως μπορείτε να βρείτε σκιά στην ταβερνούλα που λειτουργεί ακριβώς δίπλα της.


Αν περπατήσετε στο μονοπάτι βόρεια, της παραλίας μπορείτε να δείτε και το εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής, από το οποίο πήρε και το όνομα της η περιοχή. Χαρακτηριστικό στοιχείο του ένας ψηλός φοίνικας. 


Τόσο ανατολικά όσο και δυτικά της Αγίας Φωτεινής μπορείτε να βρείτε κι άλλους μικρούς κόλπους για μπάνιο, τους οποίους ίσως και να μη χρειαστεί να  μοιραστείτε με άλλο λουόμενο. 


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος σε οποιοδήποτε siteχωρίς προηγούμενη άδεια της κατόχου του Ελένης Βασιλάκη, Νόμος 4481/2017 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα




 


Σελίδες