Η απόμερη παραλία Λίγκρες και ο καταρράκτης της στο νότιο Ρέθυμνο (βίντεο) - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Η απόμερη παραλία Λίγκρες και ο καταρράκτης της στο νότιο Ρέθυμνο (βίντεο)


Όποιος στη διάρκεια του καλοκαιριού δεν αποζητά την πολυκοσμία αλλά αντίθετα αναζητά την αληθινή χαλάρωση και ηρεμία δεν έχει παρά να επισκεφθεί την παραλία Λίγκρες.

Απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου ενώ βρίσκεται κοντά στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής. Ουσιαστικά αποτελεί τμήμα της Ακουμιανής Γυαλιάς, όπως αποκαλούν οι ντόπιοι τη μεγάλη τους ακτογραμμή με τις επιμέρους όμορφες παραλίες.

 Πρόκειται για μια αμμουδερή παραλία, με μικρά βότσαλα, χωρίς οργάνωση και με σχετικά βαθιά νερά.

Δυτικά της μπορεί να δει κανείς τον όμορφο καταρράκτη που χύνεται στη θάλασσα κι είναι χειμώνα καλοκαίρι γεμάτος νερά, τα οποία και καθιστούν αρκετά δροσερό και το θαλασσινό νερό στο σημείο.

Οι υποδομές που συναντά ο επισκέπτης πάνω από τις Λίγκρες είναι λιγοστές, τόσο σε ενοικιαζόμενα δωμάτια όσο και σε ταβερνάκια, οπότε μην περιμένει ένα μεγάλο και φασαριόζικο τουριστικό θέρετρο.

Αντίθετα πρέπει να περιμένει ονειρεμένα ηλιοβασιλέματα, ησυχία, καυτό ήλιο και τους ήχους της θάλασσας του Λυβικού Πελάγους να τον συντροφεύουν.

Αξίζει τέλος σε όποιον αρέσει το περπάτημα να κινηθεί από τις Λίγκρες είτε ανατολικά, συναντώντας τις παραλίες της Τριόπετρας και του Αγίου Παύλου, είτε δυτικά φθάνοντας ακόμα και μέχρι την παραλία Πρέβελη. Σε όλη αυτή τη διαδρομή υπάρχουν μικρότερες παραλίες με πεντακάθαρα νερά και κυρίως χωρίς πολύ κόσμο.









Σελίδες