Η απάνεμη παραλία του Αγίου Παύλου στο νότιο Ρέθυμνο και οι εντυπωσιακοί βράχοι στην Αποπλύστρα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Η απάνεμη παραλία του Αγίου Παύλου στο νότιο Ρέθυμνο και οι εντυπωσιακοί βράχοι στην Αποπλύστρα



Μπορεί η περίφημη παραλία με τους αμμόλοφους να θεωρείται μια από τις πιο εντυπωσιακές και ωραίες στα νότια παράλια του Ρεθύμνου όμως κι αυτή που βλέπουμε δίπλα στον οικισμό του Αγίου Παύλου, στο Ακρωτήρι Μέλισσα, δεν πάει πίσω.

Αρκετά μεγάλη, καθαρή και προφυλαγμένη από τους ανέμους είναι η πρώτη παραλία που συναντά κανείς κατηφορίζοντας από τον οικισμό, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 58 χιλιομέτρων από το Ρέθυμνο.

Ο βυθός είναι βραχώδης, σε αρκετά σημεία του, πράγμα που τον κάνει ιδανικό για βουτιές με μάσκα. Δίπλα του αλλά και σε μικρή απόσταση απ' αυτόν ο επισκέπτης μπορεί να βρει ταβέρνες και δωμάτια για διαμονή.

Έχει ενδιαφέρον να θαυμάσει κανείς και τους βραχώδεις σχηματισμούς που υπάρχουν πάνω από αυτή την παραλία, ανεβαίνοντας τη διαμορφωμένη σκάλα στα δυτικά της, η οποία οδηγεί στην παραλία με τους αμμόλοφους. 

Η περιοχή εκεί ονομάζεται Αποπλύστρα ενώ οι βράχοι με τα σχήματα και τα χρώματα τους μαγνητίζουν το βλέμμα όπως και η θέα από ψηλά στην παραλία του Αγίου Παύλου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος σε οποιοδήποτε SITE, χωρίς προηγούμενη άδεια της κατόχου του Ελένης Βασιλάκη, Νόμος 4481/2017 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα)
  







Σελίδες