Οι Αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου: Μια ειδυλλιακή παραλία στο νότιο Ρέθυμνο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Οι Αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου: Μια ειδυλλιακή παραλία στο νότιο Ρέθυμνο


Όταν κατηφορίζεις για να την προσεγγίσεις αισθάνεσαι Λώρενς της Αραβίας που διασχίζεις την αφιλόξενη έρημο. Η παραλία που είναι γνωστή ως Αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου και για την οποία ο λόγος είναι μια από τις πλέον δημοφιλείς στα νότια του Ρεθύμνου. Εκείνο που την κάνει ιδιαίτερα αγαπητή  είναι οι απότομοι αμμόλοφοι που καλύπτουν το βόρειο άκρο της δημιουργώντας ένα σκηνικό μοναδικό και όπως λένε όσοι την επιλέγουν τακτικά για τις βουτιές τους, εξωτικό.

Οι Αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το φυσικό όρμο  του Αγίου Παύλου και τον ομώνυμο οικισμό του Ρεθύμνου, λίγο πιο κάτω από τον οποίο επίσης συναντάμε μια ωραία παραλία για μπάνιο αλλά και εντυπωσιακούς βράχους. 

Ωστόσο οι Αμμόλοφοι είναι μια παραλία πολύ πιο εκτενής που η γενικότερη εικόνα της την κάνει να ξεχωρίζει απ' όλες τις άλλες που συναντά κανείς στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι αμμώδης, μη οργανωμένη και με αρκετό βάθος στη θάλασσα της που όταν φυσάει δυτικός άνεμος δημιουργεί μεγάλο κυματισμό. Τα νερά της είναι κρυστάλλινα και πεντακάθαρα κάτι που θεωρείται από τα μεγάλα ατού της ενώ τα βάθη της προσφέρονται για τους λάτρεις της εξερεύνησης του βυθού.

Μεγάλοι βράχοι με ανοίγματα προσφέρουν λίγη σκιά σε όσους δεν έχουν μεριμνήσει να φέρουν τη δική τους ομπρέλα. Αγαπητή και για τους γυμνιστές αυτή η παραλία μια που η έκταση και ο απόμερος χαρακτήρας της επιτρέπει και τη δική τους παρουσία.
Το απόγευμα που αρχίζει να πέφτει ο ήλιος ο τόπος εδώ αποκτά μια εικόνα μαγική, με τα ηλιοβασιλέματα της να είναι φημισμένα.

Καλό θα ήταν κατά την επίσκεψη σας , εφόσον δεν γίνει νωρίς το πρωί, να κατέβετε τους αμμόλοφους  φορώντας παπούτσι κι όχι σαγιονάρα γιατί η άμμος είναι καυτή και η απότομη κατάβαση θέλει την προσοχή της, αν και για πολλούς είναι ίσως το καλύτερο κομμάτι της όλης προσέγγισης.















Σελίδες