Δρυμισκιανό Αμμούδι: Μια ανάσα από Πρέβελη αλλά τόσο διαφορετικό - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020

Δρυμισκιανό Αμμούδι: Μια ανάσα από Πρέβελη αλλά τόσο διαφορετικόΤο Δρυμισκιανό Αμμούδι βρίσκεται κοντά στο χωριό Δρύμισκος, στα νότια του Ρεθύμνου, μια ανάσα από το δάσος και την παραλία Πρέβελη.

Η παραλιακή αυτή ζώνη σχηματίζεται στην έξοδο του όχι και τόσο γνωστού φαραγγιού των Χελιδονιών.

Η παραλία  και τα διπλανά κολπάκια επί της ουσίας δεν είναι οργανωμένα. Μπορείτε να βρείτε λιγοστές ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά και μερικά αλμυρίκια, αν προτιμάτε τον φυσικό ίσκιο των δέντρων.

Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη, με βότσαλα και χοντρή άμμο. Στην παραλία αυτή μπορείτε να βρείτε γαλήνη ακόμα και στην καρδιά του καλοκαιριού καθώς τη δόξα και τις ορδές των επισκεπτών «κλέβει» συνήθως η κοντινή παραλία  Πρέβελη, που απέχει κάτι λιγότερο από δέκα λεπτά με τα πόδια.

Το κεντρικό τμήμα του Δρυμισκιανού Αμμουδιού ονομάζεται από τους ντόπιους Κεφάλα ενώ το ανατολικό Ανατολικά. Στα κολπάκια που θα βρείτε δίπλα στη μεγάλη παραλία μπορείτε να κάνετε snorkeling και να απολαύσετε τη μαγεία του βυθού.


Σελίδες