Δαμνόνι: Η υπέροχη παραλία με την εκτεταμένη αμμουδιά στο νότιο Ρέθυμνο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Δαμνόνι: Η υπέροχη παραλία με την εκτεταμένη αμμουδιά στο νότιο Ρέθυμνο



Περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου ανάμεσα στις παραλίες Πλακιάς και Αμμούδι βρίσκεται το Δαμνόνι.


Πρόκειται για ένα όμορφο και γαλήνιο τουριστικό θέρετρο με μια εκτενή και οργανωμένη παραλία στον κόλπο του, που προφέρεται για απολαυστικές βουτιές.


Τα γαλαζοπράσινα, καθαρά και συνήθως ήρεμα νερά αποτελούν κύριο χαρακτηριστικό στη συγκεκριμένη παραλία.


Η αμμουδιά στο Δαμνόνι διαθέτει τμήματα οργανωμένα, με ομπρελοκαθίσματα και ντους, ωστόσο υπάρχουν και κομμάτια ελεύθερα για όσους θελήσουν να απλώσουν το δικό τους εξοπλισμό επισκεπτόμενοι την περιοχή.


Πάνω από την ακτή λειτουργούν ταβέρνες, καφέ, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα ενώ στο Δαμνόνι υπάρχει και σχολή για καταδύσεις, δεδομένου οτι τα νότια παράλια του Ρεθύμνου είναι ιδανικά για τέτοιου είδους δραστηριότητες.


Η μεγάλη έκταση της παραλίας διασφαλίζει ακόμα και με πλήθος λουόμενων την αποφυγή συνωστισμού κι αυτό πιστώνεται στα θετικά της.


Εξάλλου σε κοντινές αποστάσεις μπορεί κανείς να απολαύσει το μπάνιο του και σε άλλες υπέροχες παραλίες, όπως το Αμμουδάκι, το Αμμούδι, το Κλεισίδι, τα Σχοινάρια, τον Πλακιά, την παραλία του Καλυψώ, σε περίπτωση που το Δαμνόνι βρεθεί με παραπανίσιο κόσμο.


Δείτε επίσης:


Η παραλία Αμμούδι, με τα γαλαζοπράσινα νερά, κοντά στα Λευκόγεια στα νότια του Ρεθύμνου


Η παραλία Αμμουδάκι ή Μικρό Αμμούδι στα νότια του Ρεθύμνου


Κλεισίδι: Η μικρή, κρυφή και εξωτική παραλία στα νότια του Ρεθύμνου


Η εκτεταμένη αμμώδης παραλία του Πλακιά στο νότιο Ρέθυμνο


Κάραβος: Το κρυμμένο φιόρδ της Καλυψώς ανάμεσα στον Πλακιά και το Δαμνόνι Ρεθύμνου








Σελίδες