Η παραλία Αμμούδι, με τα γαλαζοπράσινα νερά, κοντά στα Λευκόγεια στα νότια του Ρεθύμνου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Η παραλία Αμμούδι, με τα γαλαζοπράσινα νερά, κοντά στα Λευκόγεια στα νότια του Ρεθύμνου

 


Το Αμμούδι είναι μια ήσυχη και όμορφη παραλία στα νότια του Ρεθύμνου, με γαλαζοπράσινα νερά και αμμουδιά, όπως μαρτυρά και το όνομα της. Είναι ιδανικός τόπος για χαλάρωση και ξεκούραση στην αγκαλιά του Νότιου Κρητικού Πελάγους.


Τη συναντάμε νότια των Λευκογείων, στη διοικητική περιφέρεια των οποίων ανήκει.


Χαρακτηριστική στο Αμμούδι είναι η μεγάλη πλακούρα που υπάρχει στο μέσο της παραλίας ενώ δεξιά και αριστερά η θάλασσα είναι αρκετά καθαρή από βράχια για να απολαύσετε το μπάνιο σας.


Η περιοχή αυτή, όπως και οι κοντινές ακτές, διαθέτει εξαιρετικά ενδιαφέρον βυθό και βραχώδη παράπλευρά τμήματα γι' αυτό και θα συναντήσετε εκεί το καλοκαίρι αρκετούς δύτες που έρχονται για να απολαύσουν τις μαγικές εικόνες του θαλάσσιου κόσμου.Εξάλλου λίγο πιο πάνω λειτουργεί και σχολή καταδύσεων.


Στο Αμμούδι υπάρχει μια βασική οργάνωση σε τμήματα της παραλίας αλλά και κομμάτια της ελεύθερα για τους λουόμενους. Μάλιστα σκιά μπορούν να τους προσφέρουν και τα αλμυρίκια που συναντάμε στην αμμουδιά της.


Τόσο η συγκεκριμένη παραλία όσο και οι παρακείμενες Αμμουδάκι, Κλεισίδι και Δαμνόνι είναι ιδανικές όταν φυσάει βόρειος άνεμος γιατί εκεί δεν κινείται φύλλο.


Στο Αμμούδι μπορείτε να πάτε είτε από το δρόμο των Λευκογείων είτε από το Δαμνόνι, ακολουθώντας ένα παραλιακό αλλά αρκετά στενό χωμάτινο δρόμο, όπου αν πετύχετε άλλο αυτοκίνητο ένας από τους δυο πρέπει να κινηθεί με την όπισθεν μέχρι να βρει πλάτωμα. Συνεπώς προτείνουμε το δρόμο μέσα από τα Λευκόγεια.


Δείτε επίσης:


Κλεισίδι: Η μικρή, κρυφή και εξωτική παραλία στα νότια του Ρεθύμνου


Η παραλία Αμμουδάκι ή Μικρό Αμμούδι στα νότια του Ρεθύμνου










Σελίδες