Ο παραθαλάσσιος οικισμός στα Πλατιά Περάματα και η αδικημένη παραλία του - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Ο παραθαλάσσιος οικισμός στα Πλατιά Περάματα και η αδικημένη παραλία του

 


Η γενικότερη εικόνα του μικρού οικισμού αλλά και τα θερμοκήπια που απλώνονται σε όλη την περιοχή αδικούν την παραλία στα Πλατιά Περάματα.


Νότια της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και στο Δήμο Φαιστού υπάγεται ο οικισμός των Πλατιών Περαμάτων που απέχει περίπου 72 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο.


Αγροτικός κατά κύριο λόγο οικισμός ζει από την καλλιέργεια κηπευτικών υπό κάλυψη ενώ εποχιακά κάποιοι έχουν φτιάξει ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία διαθέτουν τους καλοκαιρινούς μήνες σε άτομα που αναζητούν την απόλυτη γαλήνη και ηρεμία του νότου της Κρήτης.




Στην παραλία μπροστά από τα σπίτια και την ταβέρνα έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες για τους λουόμενους ενώ στην άκρη της λειτουργεί καταδυτικό κέντρο.


Βότσαλο και χοντρή άμμος κυριαρχούν στην ακτή ενώ στο βάθος δεσπόζει πάνω στο ύψωμα ντυμένη στα γαλανόλευκα η εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.


Λίγα αλμυρίκια προσφέρουν σκιά σε ένα μεγάλο τμήμα της παραλίας ωστόσο ο χώρος γύρω τους δεν έχει καθαριστεί για να μπορεί κάποιος να απλώσει την πετσέτα του ενώ η θάλασσα μπροστά στο κομμάτι αυτό δεν προσφέρεται για μπάνιο λόγω βράχων.


Παρότι καθαρή η θάλασσα στην περιοχή δεν προτιμάται ιδιαίτερα από τους λουόμενους που επιλέγουν για το μπάνιο τους κοντινές και με περισσότερη φυσική ομορφιά παραλίες. 








Σελίδες