Η εκτεταμένη αμμώδης παραλία του Πλακιά στο νότιο Ρέθυμνο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Η εκτεταμένη αμμώδης παραλία του Πλακιά στο νότιο Ρέθυμνο

 


Περίπου 39 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου βρίσκεται ο Πλακιάς με τη δημοφιλή παραλία του και τον εντυπωσιακό βράχο του Παλίγκρεμνου.


Τον Πλακιά χαρακτηρίζει, πέρα από το εντυπωσιακό γεωλογικό φαινόμενο του Παλίγκρεμνου, η εκτεταμένη αμμουδερή παραλία του που αποτελεί πόλο έλξης τους καλοκαιρινούς μήνες για χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς είναι τόπος που προσφέρει αφενός ικανοποιητικές τουριστικές υπηρεσίες και ταυτόχρονα τη γαλήνη που αποτελεί σήμα κατατεθέν του κρητικού νότου.




Η παραλία του Πλακιά εκτείνεται σε μήκος άνω του ενός χιλιομέτρου και διαθέτει τόσο οργανωμένα τμήματα, με ξαπλώστρες και ομπρέλες, όσο και ελεύθερα ενώ ένα μικρό κομμάτι, της κάτω από τον Παλίγκρεμνο, επιλέγουν συνήθως γυμνιστές.


Η περιοχή προσφέρεται για βουτιές και εξερεύνηση του βυθού αλλά και για εξορμήσεις με μικρά παιδιά αφού τα βάθη της θάλασσας είναι ικανοποιητικά και για τους μικρούς λουόμενους.


Ταυτόχρονα οι λάτρεις των σπορ της άμμου αλλά και οι αναρριχητές στον Πλακιά μπορούν να περάσουν όμορφα αφού η περιοχή τους διασφαλίζει εξαιρετικές εμπειρίες


Δείτε επίσης:


Το άκρως εντυπωσιακό και δημοφιλές αναρριχητικό πεδίο στον Παλίγκρεμνο του Πλακιά


Το περίφημο τούνελ του Πλακιά και η ιστορία του. Τότε που η Κρήτη είχε σιδηρόδρομο και λιγνιτωρυχεία









Σελίδες