Κλεισίδι: Η μικρή, κρυφή και εξωτική παραλία στα νότια του Ρεθύμνου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Κλεισίδι: Η μικρή, κρυφή και εξωτική παραλία στα νότια του Ρεθύμνου

 


Ανάμεσα στις παραλίες Αμμουδάκι και Αμμούδι, στα νότια του Ρεθύμνου στα διοικητικά όρια των Λευκογείων, ανοίγεται ένας μικρός κόλπος με λευκή άμμο και απίθανα νερά που ονομάζεται Κλεισίδι.


Αν δεν ήταν κοντά στις άλλες δυο παραλίες, που έχουν μια βασική οργάνωση, ίσως κανείς να μην αντιλαμβάνονταν την ύπαρξη του καθώς είναι πολύ μικρός κόλπος και πρέπει να βρεθείς στην άκρη του δρόμου για να τον δεις.


Μάλιστα κανονική πρόσβαση για να φθάσει κάποιος στη μικρή παραλία του δεν υπάρχει και πρέπει είτε να κολυμπήσει λίγα μέτρα από το διπλανό Αμμουδάκι για να βρεθεί στο Κλεισίδι είτε να κατέβει από τα βράχια στο πλάι της παραλιούλας.


Ωστόσο οι λίγοι που θα προλάβουν να απλώσουν τις πετσέτες τους στη λευκή άμμο που διαθέτει το Κλεισίδι μπορούν να νιώσουν βασιλιάδες αφού θα έχουν κατάδικη τους μια πανέμορφη παραλία με πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά.


Ακριβώς δίπλα από το Κλεισίδι και πριν φθάσουμε στο Αμμούδι βρίσκεται κι ένα μοναχικό φιόρδ χωρίς αμμουδιά αλλά με εξίσου ωραία νερά και βράχο για βουτιές.


Λίγα μέτρα κολύμπι από το Κλεισίδι χρειάζεται για να προσεγγίσει κάποιος  το φιόρδ.


Αξίζει πάντως όποιος βρεθεί εκεί να παρατηρήσει τα σχήματα των βράχων που περιβάλλουν την μικρή και απομονωμένη παραλία και το διπλανό φιόρδ καθώς εύκολα μπορεί να τους φανταστεί ως κοιμώμενους δράκους.





Εικόνες από το φιόρδ ακριβώς δίπλα στη μικρή παραλία




Σελίδες