Αγία Παρασκευή Ρουσοχώρια: Εικόνες που προκαλούν πόνο ψυχής - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Αγία Παρασκευή Ρουσοχώρια: Εικόνες που προκαλούν πόνο ψυχής



Λίγο πριν την ολοκληρωτική ταφή του ξωκλησιού της Αγίας Παρασκευής στα Ρουσοχώρια Πεδιάδος βρίσκονται τα συνεργεία που έχουν αναλάβει τα έργα κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι.

Το μικρό ξωκλήσι, δυστυχώς, βρέθηκε πάνω στο δρόμο τους, στο χώρο που έχει επιλεγεί για να γίνουν δομές του νέου αερολιμένα, κι έτσι δε γλύτωσε τον αφανισμό.

 Αρχικά είχε αποφασιστεί να γκρεμιστεί, όμως κανείς από τους υπεύθυνους δεν θέλησε να πάρει το κρίμα μιας τέτοιας πράξης. Έτσι θεωρήθηκε σκόπιμο να επιχωματωθεί και να συνεχίσει να υπάρχει άορατο στο μάτι κάτω από τη γη.

Η Ενορία Ρουσοχωρίων και οι πιστοί του οικισμού αλλά και όλοι όσοι προσέτρεχαν στο ξωκλήσι για να ζητήσουν τη βοήθεια της Αγίας Παρασκευής περιμένουν τώρα να γίνει πράξη η δέσμευση των κατασκευαστών του αερολιμένα για ανέγερση ενός νέου ναού ναού που θα αφιερωθεί στην ίδια Αγία.

Μάλιστα υπάρχουν προτάσεις και για το οικόπεδο όπου μπορεί να κτιστεί ο ναός αρκεί να είναι προσβάσιμος σε όλους και να μπορεί να λειτουργείται στην Ενορία των Ρουσοχωρίων.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος σε οποιοδήποτε siteχωρίς προηγούμενη άδεια της κατόχου του Ελένης Βασιλάκη, Νόμος 4481/2017 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα







Σελίδες