Γιορτάζουν την Αγία Παρασκευή στα Ρουσοχώρια στο σημείο όπου θα κτιστεί ο νέος ναός της - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Γιορτάζουν την Αγία Παρασκευή στα Ρουσοχώρια στο σημείο όπου θα κτιστεί ο νέος ναός της

 


Γιορτάζουν την Αγία Παρασκευή στα Ρουσοχώρια κι ας μην έχει ακόμα κτιστεί ο νέος ναός της, που θα αντικαταστήσει εκείνον που θάφτηκε στο χώμα για τις ανάγκες δημιουργίας του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι.


Μετά από αρκετές παλινωδίες και ζητήματα που ανέκυψαν στην πορεία προς την κατασκευή του νέου ναού φαίνεται πως τώρα έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια κι είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης.


Έτσι, όπως μαθαίνουμε, έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια κι έχει γίνει μια πρώτη προεργασία στο ακίνητο που παραχωρήθηκε για να κτιστεί ο ναός με τη βάση του να πέφτει το αμέσως προσεχές διάστημα.


Ο ναός θα είναι όλος πετρόκτιστος και καλαίσθητος καλύπτοντας μια έκταση περίπου 40-45 τμ, δηλαδή πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τον αρχικό ναό των Ρουσοχωρίων.


Σήμερα πάντως το απόγευμα, στις 7, στο σημείο όπου θα γίνει η ανέγερση του ναού θα τελεσθεί  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας.


Αύριο Τετάρτη στις 07.00 π.μ  θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Χιώτη.


Στο χώρο, λόγω καιρικών συνθηκών, μεταφέρθηκε πρόχειρα κοντέινερ, που είχε διατεθεί για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων περιοχών, ενώ έχουν στηθεί και τέντες για να προφυλάξουν τους πιστούς από τον ήλιο.


Δείτε επίσης:


Η τελευταία λειτουργία στην Αγία Παρασκευή στα Ρουσοχώρια πριν γίνει... αεροδιάδρομος


Ρουσοχώρια: Εδώ θα κτιστεί ο ναός της Αγ. Παρασκευής στη θέση εκείνου που θάφτηκε-Οι απειλές πως θα τον ξεθάψουν

Σελίδες