Σχοινάρια: Η γοητευτική παραλία στο νότο του Ρεθύμνου που θα λατρέψετε - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Σχοινάρια: Η γοητευτική παραλία στο νότο του Ρεθύμνου που θα λατρέψετε

 


Απέχει περίπου 37 χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου και βρίσκεται νότια της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, αμέσως μετά τα Λευκόγεια.


Η παραλία Σχοινάρια, ή Σκοινάρια, για την οποία ο λόγος, είναι ίσως μια από τις ωραιότερες όπου μπορεί κάποιος να χαρεί το μπάνιο του στην Κρήτη.


Τα γαλαζοπράσινα νερά της προσφέρονται για πολλές απολαυστικές βουτιές αλλά και για καταδύσεις, πράγμα που θα δείτε να γίνεται κατά κόρον εκεί αλλά και σε όλες τις γειτονικές παραλίες μια και ο βυθός, αλλά και τα βράχια που τις περιβάλλουν, φιλοξενούν πολλά διαφορετικά θαλάσσια είδη και προσφέρουν εντυπωσιακές εικόνες.


Το βραχώδες ανάγλυφο γύρω από τα Σχοινάρια είναι πανέμορφο και δημιουργεί μοναδικές αντιθέσεις με τα νερά της θάλασσας ενώ η χοντρή άμμος, που δεν κολλάει στο σώμα, συμπληρώνει την εικόνα της ιδανικής παραλίας.


Στα Σχοινάρια ένα μεγάλο κομμάτι της παραλίας είναι οργανωμένο με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους και χώρο για να αλλάξει ο λουόμενος ωστόσο υπάρχει και ένα μεγάλο ελεύθερο τμήμα της για όσους προτιμούν και μεταφέρουν εκεί το δικό τους εξοπλισμό.


Στην ακτή λειτουργεί επίσης ταβέρνα μια και η περιοχή είναι κάπως απομονωμένη οπότε αν θελήσει κανείς νερό ή φαγητό μπορεί να το βρει εκεί.


Βέβαια κατηφορίζοντας τον δρόμο προς τα Σχοινάρια θα δείτε ένα μικρό οικισμό που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή και αναγνωρίστηκε ως αυτόνομη οντότητα το 1991.


Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Τρυπητή που θα συναντήσετε μερικές δεκάδες μέτρα πριν την ακτή, στα αριστερά. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη σπηλαίωση διαμπερή και με κυλινδρικό σχήμα στο εσωτερικό της.


Δείτε επίσης:


Τρυπητή: Μια ιδιαίτερη σπηλαίωση στα Σχοινάρια Ρεθύμνου

  








Σελίδες