Οι παραλίες της Μιλάτου-Άλλες απάνεμες και θελκτικές κι άλλες άγριες και κυματώδεις - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Οι παραλίες της Μιλάτου-Άλλες απάνεμες και θελκτικές κι άλλες άγριες και κυματώδεις

 


Το παραλιακό κομμάτι της Μιλάτου υπήρξε παλιά σημείο μεταπρατικού εμπορίου και μηλοτόπι ενώ στο χώρο του  δραστηριοποιούνταν οι ψαράδες της περιοχής.


Με την τουριστική ανάπτυξη του οικισμού ωστόσο το παράκτιο τμήμα άλλαξε χαρακτήρα κι έτσι πλέον σε αυτό αναπτύσσονται δραστηριότητες σχετιζόμενες κυρίως με τον τουρισμό και δευτερεύοντος με την αλιεία, αφού στην περιοχή παραμένουν ακόμα κάποιοι ψαράδες.


Για κολύμπι προσφέρεται κυρίως ο μικρός κόλπος που σχηματίζεται δίπλα στο λιμανάκι, ο οποίος είναι αρκετά προστατευμένος από τους ανέμους και κοντά σε ταβέρνες και καφετέριες.


Αριστερά αυτού του κόλπου αλλά και ακόμα πιο ανατολικά συναντάμε επίσης κολπίσκους όπου μπορεί κάποιος να κολυμπήσει, ωστόσο οι άνεμοι που πνέουν εκεί συνήθως προκαλούν έντονο κυματισμό.




Όλο το υπόλοιπο παράκτιο μέτωπο της Μιλάτου είναι βραχώδες και δύσκολα μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει το μπάνιο του.


Να σημειώσουμε πως τεχνητές μικρές παραλίες υπάρχουν και δυτικά του καλύτερα σωζόμενου ανεμόμυλου, εντός του μεγάλου ξενοδοχείου που λειτουργεί εκεί.


Δείτε επίσης:


Το σπήλαιο της Μιλάτου ή του Ραπά με την ιστορική και αρχαιολογική αξία


Το σπήλαιο του Αγίου Κωνσταντίνου στη Μίλατο-Εδώ έγιναν γυρίσματα της σειράς Κάρτ ποστάλ


Οι αλευρόμυλοι της Μιλάτου στο Λασίθι και οι αποθήκες χαρουπιού στο λιμάνι της





Ένα από τα τεχνητά κολπάκια του ξενοδοχείου



Σελίδες