Η παραλία στον τουριστικό οικισμό Τρείς Εκκλησιές στην αγκαλιά του Νότιου Κρητικού Πελάγους - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Η παραλία στον τουριστικό οικισμό Τρείς Εκκλησιές στην αγκαλιά του Νότιου Κρητικού Πελάγους

 



Οι ρυθμοί ζωής στις Τρεις Εκκλησιές,το μικρό παραθαλάσσιο και τουριστικό οικισμό που βρέχεται από το Νότιο Κρητικό Πέλαγος, είναι χαλαροί.


Δεν είναι ένας πολύβουος και πολυάνθρωπος οικισμός αλλά ένας τόπος ξεκούρασης και γαλήνης.


Κτισμένος στην έξοδο του επιβλητικού φαραγγιού του Αμπά ζωντανεύει το καλοκαίρι και τα Σαββατοκύριακα ενώ βυθίζεται στην απομόνωση τις καθημερινές σε περιόδους που δεν επιλέγεται η θάλασσα για βόλτα.


Η παραλία σχηματίζεται σε ένα κολπίσκο και είναι αμμώδης. Χτυπιέται συχνά από τα κύματα όμως όταν την πετυχαίνει κανείς γαλήνια είναι ιδανική για μπάνιο, δροσερή και καθαρή, αλλά με μεγάλα βάθη.


Από τη θάλασσα απέναντι προβάλλει, επιβλητικός, ο ορεινός όγκος των Αστερουσίων και το δύσβατο φαράγγι του Αμπά με τον τεράστιο καταρράκτη του (δείτε εδώ).


Στην ακτή υπάρχουν ταβέρνες για φαγητό και καφέ ενώ είναι διαθέσιμα στον οικισμό και κάποια δωμάτια για ενοικίαση σε παραθεριστές. Ομπρέλες και ξαπλώστρες διαθέτουν οι επιχειρήσεις που λειτουργούν μπροστά από τη θάλασσα.


Ανατολικά των Τριών Εκκλησιών, είτε πεζοπορώντας είτε με αυτοκίνητο (ο δρόμος είναι χωμάτινος κι όχι ο καλύτερος)  μπορείτε να επισκεφθείτε και την όμορφη παραλία Βοϊδόματος (δείτε εδώ


Ο οικισμός όπως φαίνεται από ψηλά στο σημείο όπου ξεκινά ο καταρράκτης του Αμπά









Σελίδες