Το φαράγγι και ο καταρράκτης του Αμπά στα νότια Αστερούσια (βίντεο) - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Το φαράγγι και ο καταρράκτης του Αμπά στα νότια Αστερούσια (βίντεο)

 



Εντυπωσιακά το χειμώνα και ικανά να κόψουν την ανάσα όλες τις εποχές του χρόνο είναι το φαράγγι του Αμπά και ο καταρράκτης που ρέει στο εσωτερικό του, στα νότια Αστερούσια.


Ο καταρράκτης του Αμπά αποτελεί μάλιστα έναν από τους πλέον φωτογραφημένους στην Κρήτη και την Ελλάδα κι όχι άδικα καθώς η εικόνα του είναι εκπληκτική και μπορεί κανείς να φθάσει αρκετά κοντά του, χωρίς να πεζοπορήσει σε μεγάλες αποστάσεις και χωρίς να κινδυνεύσει.


Το άγριο σκηνικό του φαραγγιού μαγεύει όποιον προσεγγίσει την περιοχή όμως δυστυχώς η κατάβαση του δεν είναι για όλους, λόγω των τεχνικών δυσκολιών που παρουσιάζει.


Μια μικρή γεύση αυτής της ομορφιάς μας προσφέρει με το βίντεο του, το οποίο έχει αναρτήσει στο κανάλι του στο Youtube ο Αντώνης Παντερής (δείτε εδώ).


Οι από αέρος λήψεις έγιναν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου με το νερό του καταρράκτη να είναι σαφώς περιορισμένο, σε σχέση με αυτό που βλέπουμε τους βροχερούς χειμερινούς μήνες. Αυτό όμως δε μειώνει την αισθητική αξία αυτής της γωνιάς της Κρήτης.


Στο βίντεο, που ακολουθεί,ξεδιπλώνεται όλη η μαγεία του φαραγγιού του Αμπά με κατάληξη τις Τρείς Εκκλησίες δίνοντας βέβαια έμφαση στην περιοχή γύρω από τον καταρράκτη, την ιστορία του οποίου μπορείτε να διαβάσετε εδώ.







Σελίδες