Παραλία Βοϊδόματος κοντά στις Τρείς Εκκλησιές: Ένας μικρός παράδεισος (φωτο και βίντεο) - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Παραλία Βοϊδόματος κοντά στις Τρείς Εκκλησιές: Ένας μικρός παράδεισος (φωτο και βίντεο)

 


Σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό των Τριών Εκκλησιών και ανατολικά της παραλίας τους βρίσκεται κρυμμένος ένας μικρός παράδεισος.


Πρόκειται για το Βοϊδόματο, ένα μικρό κόλπο που δημιουργείται στην απόληξη του άγριου και επιβλητικού φαραγγιού Μεσοσφήνη, με τα εκπληκτικά πετρώματα.


Ο κολπίσκος πήρε το όνομα του από το σχήμα της μεγάλης σπηλαίωσης που ανοίγεται στο βραχώδες ανάγλυφο του. Όταν φυσάει άνεμος το κύμα σκάει μέσα στη σπηλιά και ο ήχος που δημιουργείται είναι εξωπραγματικός. Όταν μάλιστα ενισχύεται  από τις φωνές των πουλιών, που φωλιάζουν στους βράχους της περιοχής και αναζητούν τροφή μέσα στο σπήλαιο, μοιάζει βγαλμένος από ταινία.


Η παραλία στο Βοϊδόματο είναι πεντακάθαρη, αμμουδερή και ανοργάνωτη. Βέβαια αρνητικό στην περιοχή είναι η ανέγερση κατοικιών ακριβώς πάνω από τη σπηλαίωση, που αλλοιώνουν αισθητικά το τοπίο.


Για να προσεγγίσει κανείς τον κολπίσκο πρέπει να κινηθεί πάνω σε χωματόδρομο που ξεκινά λίγο πριν την είσοδο στoν οικισμό των Τριών Εκκλησιών. Να σημειώσουμε πως αυτοκίνητα χαμηλά ίσως και να συναντήσουν πρόβλημα με τις πέτρες πάνω στο δρόμο. Ωστόσο η απόσταση δεν είναι απαγορευτική για εκείνον που θα θελήσει να περπατήσει και γνωρίσει την ωραία παραλία του Βοϊδόματου. Στη θάλασσα η πρόσβαση γίνεται από μονοπατάκι που καταλήγει σε ξύλινη σκάλα.


Όλη η διαδρομή από τις Τρείς Εκκλησιές ως εκεί προσφέρει μαγικές εικόνες από το μοναδικό τοπίο των Αστερουσίων.














Σελίδες