Στολίστηκαν με κατάνυξη και αγάπη οι επιτάφιοι στις ενορίες της Κρήτης (φωτογραφίες) - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Στολίστηκαν με κατάνυξη και αγάπη οι επιτάφιοι στις ενορίες της Κρήτης (φωτογραφίες)

 


Με κατάνυξη και περισσή αγάπη στολίστηκαν οι επιτάφιοι σε όλες τις ενορίες της Κρήτης, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, τιμώντας και μετέχοντας στα πάθη του Θεανθρώπου και προσδοκώντας την Ανάσταση του και μαζί τη λύτρωση που αυτή προσφέρει στο σύνολο των ανθρώπων.


Καμινάκι Οροπεδίου


Με αγριολούλουδα ή λουλούδια από τις αυλές των σπιτιών, με λουλούδια αγορασμένα από ανθοπωλεία, με λιτό ή πλούσιο στολισμό, δεν έχει σημασία, το μόνο που μετράει κάθε χρόνο τέτοια ημέρα είναι η τήρηση της εκκλησιαστικής μας παράδοσης και η συμμετοχή στο στολισμό και το πένθος της ημέρας.


Καστέλι Πεδιάδος

Επιλέξαμε φωτογραφικό υλικό από επιταφίους διαφόρων περιοχών της Κρήτης και σας το παρουσιάζουμε, ευχόμενοι η Ανάσταση που θα ακολουθήσει, σε λίγες ώρες, να σηματοδοτήσει  την αρχή της αναδημιουργίας του καινούργιου κόσμου, ενός κόσμου που νικά το θάνατο και προσφέρεται σαν δωρεά του Θεού προς την ανθρωπότητα.


Σκινιάς Μονοφατσίου

Ροδάκινο

Παλαιά Ρούματα Χανίων


Στο Χουδέτσι


Η Ενορία Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Χουδέτσι επισημαίνει με αφορμή τη σημερινή ημέρα: "Για ακόμα μια χρονιά με κατάνυξη και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, πορευόμαστε στο Θείο δράμα του Σωτήρος Ιησού Χριστού, ο οποίος από την πολύ Του αγάπη, προς τον άνθρωπο, πορεύεται εκούσια προς το Πάθος, την Σταύρωση, την Ταφή αλλά και την Ζωηφόρο Ανάσταση.


Η Ενορία Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Χουδέτσι Πεδιάδος , εορτάζει για ακόμα μια φορά μέσα στο κλίμα της χαρμολύπης τα Σωτήρια Πάθη του Κυρίου μας. 


Ευχαριστούμε όλους εκείνους που συνέδραμαν και φέτος στο να τελεστούν όλες οι ακολουθίες κατα την τυπική διάταξη της Αγίας μας εκκλησίας, αλλά και όλους εκείνους που από το υστέρημα της αγαπώσης καρδίας τους, στόλισαν τον Νυμφίο Χριστό, τον Εσταυρωμένο και τον Κουβούκλιο του Επιταφίου.


Ο εφημέριος π. Θεοφύλακτος Μηλιαράκης, το εκκλησιαστικό συμβούλιο αλλά και οι κάτοικοι του Χουδετσίου εύχονται σε όλους, Χρόνια πολλά, ευλογημένα και καλή Ανάσταση!"






(Η φωτογραφία εξωφύλλου από την Ενορία του σεισμόπληκτου Αρχοντικού, πρώην Αλιτσανή)

Σελίδες