Η παραλία Κόκκινος Κάβος στη Σητεία με τα εντυπωσιακά χρώματα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Η παραλία Κόκκινος Κάβος στη Σητεία με τα εντυπωσιακά χρώματα

 


Ανάμεσα στη διάσημη παραλία στο Βάι και την παραλία Μαριδάτη, που συναντάμε μετά τον Κουρεμένο, ανοίγονται αρκετά μικρά κολπάκια που προσφέρονται για μπάνιο και απομόνωση.


Μεταξύ αυτών και ο Κόκκινος Κάβος ή αλλιώς της Γράς το Χοχλάκι που αποτελεί απόληξη μικρής ρεματιάς. Πρόκειται για μια μικρή αλλά εντυπωσιακή, βοτσαλωτή, παραλία εξαιτίας των χρωματισμών στα βράχια της.


Παρότι η ονομασία της εμπεριέχει το κόκκινο χρώμα στην πραγματικότητα οι βράχοι από την αριστερή πλευρά της διαθέτουν ένα έντονο χρωματισμό μεταξύ μπορντό και μωβ.




Οι βράχοι από την δεξιά πλευρά είναι ανοιχτόχρωμοι κι αν συνδυαστούν τα χρώματα αυτά με το πράσινο της χαμηλής θαμνώδους βλάστησης, το καφέ της αμμουδιάς και το γαλάζιο και μπλε του ουρανού και της θάλασσας δημιουργείται ένας καταπληκτικός συνδυασμός χρωμάτων.


Η παραλία βέβαια δεν διαθέτει πρόσβαση για αυτοκίνητο, προσεγγίζεται μόνο με μικρό σκάφος και βέβαια περπατώντας στο ευδιάκριτο μονοπάτι, με καλή σήμανση, που υπάρχει και από το Βάι και από την παραλία Μαριδάτη. Νερό και σκιά δεν θα βρείτε εκεί οπότε πρέπει να μεριμνήσετε, αν θελήσετε να την επισκεφθείτε. Επίσης λόγω του αναγλύφου της περιοχής πρέπει να φοράτε τουλάχιστον αθλητικά παπούτσια για να φθάσετε με ασφάλεια ως τον Κόκκινο Κάβο.


Δείτε επίσης


Η απομονωμένη παραλία Μαριδάτη και ο υγρότοπος της, πολύ κοντά στο Παλαίκαστρο Σητείας








Σελίδες