Μπάμπης Φαλαγκάρας: Μετά τη διάσχιση Κρήτης και Πελοποννήσου έβαλε πλώρη για Κύπρο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Μπάμπης Φαλαγκάρας: Μετά τη διάσχιση Κρήτης και Πελοποννήσου έβαλε πλώρη για Κύπρο

 





Ξεκίνησε με τη διάσχιση της Κρήτης από το ένα άκρο της ως το άλλο, συνέχισε κάνοντας το ίδιο στην Πελοπόννησο και τώρα ήλθε η σειρά της Κύπρου.


Ο Μπάμπης Φαλαγκάρας μπορεί τα καλοκαίρια να τρέχει για τις ανάγκες της επιχείρησης εστίασης που διατηρεί στα Μάλια αλλά μόλις μας αποχαιρετήσουν οι τελευταίοι τουρίστες δοκιμάζει τις αντοχές του με πεζοπορίες που δύσκολα μπορεί να φέρει σε πέρας ένας συνηθισμένος πεζοπόρος.


Έτσι τώρα βρίσκεται στην Κύπρο και ξεκινά τη διάσχιση της Μεγαλονήσου. Τα 650 χιλιόμετρα, από το ένα άκρο του νησιού ως το άλλο, εκτιμά πως θα τα καλύψει σε διάστημα περίπου 20 ημερών.


Μοναδικά του εφόδια, πέρα από την εμπειρία ετών στην πεζοπορία και ορειβασία, το ορειβατικό του σακίδιο με όλα τα απαραίτητα και η χαρά της γνωριμίας με την Κύπρο, μαζί με την αγωνία, βέβαια, για το άγνωστο που τον περιμένει.


Το μόνο που προγραμματίζει είναι η διαδρομή που θα ακολουθήσει. Το που θα κοιμηθεί, που θα φάει, που θα ξεκουραστεί το αφήνει στην τύχη και μέχρι σήμερα η τύχη δεν τον πρόδωσε.Το ίδιο ελπίζει να συμβεί και στην Κύπρο όπου θα περπατήσει κι ένα μεγάλο κομμάτι του τουρκοκρατούμενου τμήματος της.


Δείτε επίσης


Τα κατάφερε: Ο Μπάμπης Φαλαγκάρας περπάτησε 580 χιλιόμετρα σε 17 ημέρες διασχίζοντας όλη την Κρήτη


Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ξεκινώντας από τη "μύτη" του νησιού




Σελίδες