Τα κατάφερε: Ο Μπάμπης Φαλαγκάρας περπάτησε 580 χιλιόμετρα σε 17 ημέρες διασχίζοντας όλη την Κρήτη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Τα κατάφερε: Ο Μπάμπης Φαλαγκάρας περπάτησε 580 χιλιόμετρα σε 17 ημέρες διασχίζοντας όλη την Κρήτη

 


Περπάτησε 580 χιλιόμετρα μέσα σε 17 ημέρες διασχίζοντας την Κρήτη από το ένα άκρο της ως το άλλο ο Μπάμπτης Φαλαγκάρας κερδίζοντας το στοίχημα με τον εαυτό του.


Ξεκίνησε από το Μπάλο και έφθασε ως το Βάι. Περπάτησε μόνος του αλλά και με παρέα. Διέσχισε βουνά, φαράγγια και πεδιάδες. Πέρασε από πολλά χωριά, γνώρισε ανθρώπους, κοιμήθηκε σε σπηλιές, σε ξέφωτα, έξω από εκκλησίες, σε παλιά κτίσματα αλλά δεν το έβαλε κάτω.


Καθημερινά γέμιζε τις οθόνες μας με τα πανέμορφα τοπία της Κρήτης που συναντούσε σε κάθε βήμα του κι όπως φαίνεται δεν ένιωσε ούτε στιγμή μόνος. Απόλαυσε όλη τη διαδρομή, από την πρώτη στιγμή ως την τελευταία.


Υπολόγιζε πως θα ολοκλήρωνε την πεζοπορία του  μέσα σε 20 ημέρες ωστόσο τα κατάφερε και έφθασε στον τελικό προορισμό του σε 17 ημέρες.


Η εμπειρία που έζησε μοναδική όπως και ο ίδιος διηγείται στο μικρό βίντεο που ετοίμασε.




Σύνθημα του σε όλη τη διαδρομή «Πάρε ένα σάκο κι έλα» παροτρύνοντας όλους όσοι ήθελαν να τον ακολουθήσουν και να περπατήσουν μαζί του ένα κομμάτι της διαδρομής.


Ολοκληρώνοντας βέβαια την πεζοπορία του το σύνθημα άλλαξε «Πάρε ένα σάκο και ξεκίνα» είναι το μήνυμα που στέλνει πια σε όλους δείχνοντας με το παράδειγμα του πως όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση και στόχευση. 


Επόμενος στόχος του το Ε4 μονοπάτι της Κύπρου.


Δείτε εδώ το ξεκίνημα του μεγάλου πεζοπορικού ταξιδιού του








Σελίδες