Παρουσία χιλιάδων πιστών η λαμπρή γιορτή του Αγίου Γεωργίου στην Ιερά Μονή Επανωσήφη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Παρουσία χιλιάδων πιστών η λαμπρή γιορτή του Αγίου Γεωργίου στην Ιερά Μονή Επανωσήφη

 


Χιλιάδες προσκυνητές τίμησαν και φέτος τη χάρη του Αγίου Γεωργίου στην Ιερά Μονή που είναι αφιερωμένη στον καβαλάρη Άγιο, στον Επανωσήφη.


Το ιστορικό Μοναστήρι γιόρτασε με κάθε λαμπρότητα το Σαββατοκύριακο τον προστάτη του με τον κόσμο να συρρέει ασταμάτητα και στις δυο ημέρες τόσο, στον Εσπερινό του Σαββάτου όσο και στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής. 


Άνθρωποι από όλα τα κοντινά χωριά αλλά και από άλλες περιοχές της Κρήτης βρέθηκαν στον Επανωσήφη, ακόμα και διανύοντας όλη την απόσταση περπατώντας, για να τιμήσουν το θαυματουργό Άγιο, να προσκυνήσουν την εικόνα του και να ζητήσουν τη μεσιτεία του για την επίλυση των προβλημάτων τους ή και να τον ευχαριστήσουν για τις προσευχές τους που βρήκαν ανταπόκριση.




Το Σάββατο το απόγευμα τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Βαρθολομαίου Βογιατζόγλου, Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.




Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έγινε λιτανεία γύρω από το καθολικό της Μονής και ευλογήθηκαν οι δεκάδες άρτοι που προσέφεραν οι πιστοί.


Ο κόσμος ήταν τόσος πολύ που τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων ενώ άνδρες της τροχαίας ρύθμιζαν την κυκλοφορία για να μην υπάρξουν απρόοπτα.


Ανήμερα της γιορτής, την Κυριακή το πρωί, μετά τον Όρθρο τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του  Θεοφιλεστάτου  Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθόδιου.


Ξεχωριστή στιγμή η περιφορά εικόνων του Αγίου Γεωργίου στο χώρο πέριξ της Μονής συνοδεία γεωργαλίδικων αλόγων.


Και τις δυο ημέρες η αδελφότητα του Επανωσήφη είχε φροντίσει να προσφέρει κέρασμα στους πιστούς που μετά το πέρας των ακολουθιών παρέμειναν στο χώρο του Μοναστηριού.













Σελίδες