Μάχα: Μια υπέροχη, απομονωμένη παραλία στα νότια του Ηρακλείου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Μάχα: Μια υπέροχη, απομονωμένη παραλία στα νότια του Ηρακλείου

 


Ανάμεσα στους Καλούς Λιμένες και τα Πλατιά Περάματα, δίπλα από την παραλία Σφηνιάς, βρίσκεται μια ακόμα παραλία, πραγματικά εντυπωσιακή και ίσως από τις ωραιότερες όπου μπορεί κανείς να κολυμπήσει στην ευρύτερη περιοχή.


Αμμουδερή, απομονωμένη, με γαλαζοπράσινα καθαρά νερά, χωρίς οργάνωση, περιμένει ψαγμένους λουόμενους, που θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία άλλων κοντινών παραλιών και να απολαύσουν χαλαρά το μπάνιο τους.


Το μέγεθος της είναι ικανοποιητικό για να δεχθεί αρκετές παρέες όμως να έχετε υπόψην πως δεν διαθέτει σκιά κι αν συνδυαστεί και με τη ζέστη του νότου τότε κάποιο μέσο σκίασης είναι απαραίτητο.


Για να φθάσετε στην παραλία μπορείτε να ακολουθήσετε το δρόμο μέσα από το μικρό οικογενειακό ξενοδοχείο Σφηνιάς και την διπλανή ταβέρνα του. Χώρο στάθμευσης έχει λίγο ψηλότερο από την ακτή ενώ στη θάλασσα οδηγεί μικρό χωμάτινο μονοπάτι.


Όσο για την ονομασία της παραλίας, σύμφωνα με τους ντόπιους, προέρχεται από το μαχώνω, που σημαίνει στριμώχνω. Έτσι και στην παραλία επειδή η διαμόρφωση της είναι κλειστή στριμώχνεται ο αέρας και η ζέστη. 


Δείτε επίσης:


Παραλία Σφηνιάς στα νότια του Ηρακλείου κοντά στους Καλούς Λιμένες









Σελίδες