Παραλία Σφηνιάς στα νότια του Ηρακλείου κοντά στους Καλούς Λιμένες - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Παραλία Σφηνιάς στα νότια του Ηρακλείου κοντά στους Καλούς Λιμένες

 


Η παραλία Σφηνιάς, κάτω από το ομώνυμο μικρό ξενοδοχείο και ταβέρνα, δεν είναι από τις πλέον γνωστές στα νότια του Ηρακλείου.


Ωστόσο είναι μια εξαιρετική επιλογή για μπάνιο κι αν συνδυαστεί με παραμονή εκεί, μια και υπάρχει τουριστική υποδομή, τότε η χαλάρωση και η ξεκούραση είναι δεδομένη.


Η παραλία βρίσκεται ανάμεσα στους Καλούς Λιμένες και τα Πλατιά Περάματα με ευκολότερη την πρόσβαση από Καλούς Λιμένες.


Διαθέτει ομπρέλες από το ξενοδοχείο, χοντρή άμμο και βότσαλο και βέβαια πεντακάθαρα, δροσερά νερά. Μέσα στη θάλασσα υπάρχουν βράχοι όμως έχει και κομμάτια καθαρά ενώ η ύπαρξη τους από ένα βάθος και μετά δεν αποτελεί πρόβλημα.


Λίγοι οι λουόμενοι που συναντά κανείς εκεί καθημερινά, κι επειδή δεν είναι γνωστή παραλία κι επειδή λανθασμένα κάποιοι νομίζουν πως η ύπαρξη ξενοδοχείου εμποδίζει το μπάνιο για τους μη πελάτες. 


Η πρόσβαση στην αμμουδιά γίνεται από δρόμο ανάμεσα στο οικογενειακό ξενοδοχείο και την ταβέρνα του, όπου μετά το μπάνιο μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας.


Μια ήσυχη γωνιά της Κρήτης, ιδανική επιλογή για εκείνους που θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους νότια αλλά δε θέλουν την αυξημένη κίνηση που υπάρχει στους Καλούς Λιμένες, θέλουν να μην κουβαλούν ομπρέλες και να μπορούν να βρουν μετά καλό φαγητό και ένα καφέ χωρίς να φύγουν μακριά από την παραλία.


Όσο για την ονομασία της παραλίας  προέρχεται από την μεγάλη οικογένεια των Σφακίων, τους Σφηνιάδες, μέλη της οποίας παντρεύτηκαν και έκαναν τις οικογένειες τους στα νότια του Ηρακλείου αποκτώντας μεγάλες εκτάσεις γης, παραθαλάσσια.





Φωτογραφία με drone από Γιάννης Σφηνιάς



Σελίδες