Παλαιοπωλείο Κρασαγάκη: Δεν θέλουν πολύ τα παλιά αντικείμενα να γίνουν τέχνη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Παλαιοπωλείο Κρασαγάκη: Δεν θέλουν πολύ τα παλιά αντικείμενα να γίνουν τέχνη

 


Μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας φιλοξενεί στην αυλή του το τελευταίο διάστημα το παλαιοπωλείο του Βαγγέλη Κρασαγάκη στο Ηράκλειο.


Πρόκειται για φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους όπου πρωταγωνιστής είναι αντικείμενα που μπορεί να βρει κάποιος στο παλαιοπωλείο τα οποία όμως έχει αναδείξει με τρόπο μοναδικό ο Μάνος Πολιτάκης.


Οικονομολόγος στο επάγγελμα, ερασιτέχνης φωτογράφος, καλύτερος από πολλούς επαγγελματίες, και ταυτόχρονα το πρόσωπο των φωτογραφιών, ο Μάνος Πολιτάκης δεν φοβήθηκε ούτε να τσαλακωθεί, ούτε να μπει σε ρόλους…




Ντυμένος άλλοτε Γερμανός στρατιώτης, άλλοτε βρέφος, άλλοτε Οθωμανός στρατιώτης, άλλοτε Σκωτσέζος, άλλοτε μάγειρας ή μαθητής κι άλλοτε δύτης του παλιού καλού καιρού, μας συστήνει το μαγικό κόσμο που μπορεί να κρύβει ένα παλαιοπωλείο και περιμένει το κατάλληλο άτομο για να έλθει στο φως και να αναδειχθεί.


Γιατί όλα τα παλιά αντικείμενα, και ειδικά, αυτά που βλέπουμε στο μαγαζί του Βαγγέλη Κρασαγάκη, έχουν προσωπικότητα την οποία διακρίνει μέσα από το φωτογραφικό του φακό ο Μ. Πολιτάκης και μας την παρουσιάζει στη συγκεκριμένη έκθεση.


Και μη φανταστείτε πως όταν φωτογράφιζε και αυτοφωτογραφιζόταν στόχευε σε έκθεση της δουλειάς του και των όμορφων αντικειμένων που τον πλαισιώνουν στις φωτογραφίες του. Αυτό βγήκε αυθόρμητα μέσα από το πολύ υλικό που συγκέντρωσε στην πορεία, μια που κάθε επίσκεψη του στο παλαιοπωλείο του φίλου του Βαγγέλη γινόταν και μια καλή αφορμή για θεματική φωτογράφιση.


Η έκθεση είναι ανοικτή και ελεύθερη για όσους θελήσουν να τη δουν από κοντά στο πετρόκτιστο και παράταιρα όμορφο, ανάμεσα στο τσιμέντο, παλαιοπωλείο επί της οδού Αγίου Τίτου 52.










Σελίδες