Τα μαγικά χρώματα στην παραλία της Κολοκύθας στην Ελούντα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Τα μαγικά χρώματα στην παραλία της Κολοκύθας στην Ελούντα

 


Η παραλία της Κολοκύθας βρίσκεται απέναντι από το ομώνυμο μικρό νησάκι, στα διοικητικά όρια της Ελούντας.


Ουσιαστικά σχηματίζεται ανάμεσα στο νησάκι της Κολοκύθας, από το οποίο πήρε το όνομα της, και τη Χερσόνησο της Σπιναλόγκας. Καμιά φορά ωστόσο θα ακούσετε να την αποκαλούν και παραλία του Αγίου Λουκά, από το ναό που συναντάμε κατηφορίζοντας προς τη θάλασσα.


Η παραλία της Κολοκύθας είναι ένα χάρμα οφθαλμών κι όχι μόνο. Με απίθανα νερά ως προς τους χρωματισμούς τους, ανάλογα με τον άνεμο και τις λοιπές καιρικές συνθήκες, και λευκή άμμο είναι ένα από τα σημεία που δεν μπορείς να μην επισκεφθείς όταν βρεθείς στην Ελούντα.


Η αμμουδιά της δεν είναι εκτεταμένη κι έτσι τις ώρες που καταφθάνουν εκεί τα καραβάκια, στη διάρκεια του καλοκαιριού, μεταφέροντας λουόμενους, φαίνεται να επικρατεί πανικός. Νωρίς το απόγευμα όμως ή πολύ πρωί η εικόνα της παραλίας μοιάζει ειδυλλιακή για μπάνιο και χαλάρωση.


Για να φθάσετε ως εκεί πρέπει να κινηθείτε από τις αλυκές της Ελούντας, να περάσετε τον Πόρο με το γεφυράκι του και να ακολουθήσετε την πινακίδα που θα βρείτε μπροστά σας μετά από μικρή απόσταση.


Ο δρόμος ως το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά είναι χωμάτινος και δυστυχώς όχι ιδιαίτερα φροντισμένος το τελευταίο διάστημα κάτι που καθιστά δύσκολη την προσέγγιση με ΙΧ, ειδικά αν δεν είναι 4Χ4 και ψηλό (λακκούβες και σαμαράκια υπάρχουν άφθονα). 


Μπορείτε ωστόσο να μεταβείτε με όχημα μέχρι το σημείο που σας επιτρέπει το αυτοκίνητο σας και μετά να περπατήσετε ως τον Άγιο Λουκά. Από εκεί ψηλά θα δείτε κατηφορίζοντας την παραλία στην οποία οδηγούν τουλάχιστον δυο μονοπάτια.

 








Σελίδες