Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες στις Πηγές του Κουρταλιώτη Ποταμού - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες στις Πηγές του Κουρταλιώτη Ποταμού

 



Η διάσχιση του φαραγγιού του Κουρταλιώτη, στα νότια του Ρεθύμνου, είναι μια εμπειρία ανεπανάληπτη και ιδιαίτερα δροσερή.


Από μόνο του το φαράγγι είναι ένα θαύμα της φύσης σ' ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς και επιβλητικότητας.


Στο εσωτερικό του φαραγγιού κυλάει ο Κουρταλιώτης ποταμός (Μέγα Ποταμό τον αποκαλούν οι ντόπιοι) με μεγάλο όγκο νερού καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, ο οποίος εκβάλει στη Λίμνη Πρέβελη, στη γνωστή παραλία με τους Φοίνικες.


Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό ίσως σημείο του ποταμού είναι οι Πηγές του, με τους μεγάλους και ορμητικούς καταρράκτες που σχηματίζουν.




Στην αριστερή πλευρά του δρόμου προς Ασώματο θα δείτε τα σκαλοπάτια τα οποία οδηγούν στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Λίγα μέτρα πιο κάτω έχει διαμορφωθεί πετρόκτιστο μπαλκόνι απ' όπου μπορείτε να θαυμάσετε τους καταρράκτες.


Είναι ένα αληθινό υπερθέαμα καθώς ο όγκος νερού που ρίχνουν στο ποτάμι είναι τεράστιος και με μεγάλη ορμή.


Βέβαια σε όλη τη διαδρομή μέχρι τη Λίμνη Πρέβελη η απόλαυση του νερού είναι μοναδική και θα δείτε κι άλλους μικρότερους καταρράκτες να σχηματίζονται, όπως και λιμνούλες νερού, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας.


Εξάλλου διάσχιση του φαραγγιού χωρίς να βραχείτε δε γίνεται και δεν έχει και νόημα, ειδικά στον Κουρταλιώτη.





Άλλα σημεία στο ποτάμι με ορμητικά νερά





Σελίδες