Η άκρως εντυπωσιακή φυσική πισίνα στη βραχώδη ακτή των Γουρνιών Ιεράπετρας - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Η άκρως εντυπωσιακή φυσική πισίνα στη βραχώδη ακτή των Γουρνιών Ιεράπετρας

 


Ανάμεσα στις μικρές παραλίες Φρουζή και Καμίνι, στην παράκτια ζώνη των Γουρνιών Ιεράπετρας, συναντάμε μια από τις πιο εντυπωσιακές φυσικές πισίνες της Κρήτης.


Σμιλεμένη πάνω στο βραχώδες ανάγλυφο της ακτής συγκεντρώνει θαλασσινό νερό κι αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα του τόπου, το οποίο όμως δεν γνωρίζουν όλοι.


Οι αντιθέσεις των χρωμάτων στο εσωτερικό της πισίνας με αυτών της θάλασσας, των βράχων και του ουρανού δημιουργούν εικόνες απίστευτες.


Το μπάνιο στο σημείο αυτό απολαυστικό, παρότι υπάρχει μια μικρή δυσκολία κατάβασης και πρέπει η προσέγγιση της να γίνεται με προσοχή αφού οι βράχοι είναι απότομοι και κοφτεροί.


Θα τη βρείτε παρακάμπτοντας το δρόμο που οδηγεί στη Μονή Φανερωμένης, μόλις αρχίσει να ανηφορίζει. Θα δείτε ένα χωματόδρομο δεξιά, με μικρό πλάτωμα στα πρώτα μέτρα όπου μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο σας.


Μετά περπατώντας πάνω στον ίδιο δρόμο, που δεν είναι καλός, θα κινηθείτε ανατολικά και θα βρείτε την πισίνα μερικές δεκάδες μέτρα πιο κάτω, κοιτάζοντας προς τη θάλασσα.  








Σελίδες