Παπαγιαννάδες Σητείας: Έφτιαξαν σπιτικό, αγνό σαπούνι και χάρηκαν τη συνάντηση τους - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Παπαγιαννάδες Σητείας: Έφτιαξαν σπιτικό, αγνό σαπούνι και χάρηκαν τη συνάντηση τους

 


Σαπούνι με βάση το ελαιόλαδο έμαθαν να φτιάχνουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παπαγιαννάδων από την πρόεδρο του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, Λένα Ηγουμενάκη.


Μπροστά από την όμορφη βρύση του Σητειακού χωριού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης παρουσίαση του τρόπου παρασκευής σπιτικού σαπουνιού, με ελαιόλαδο και αρωματικά φυτά, την οποία και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον γυναίκες από τους Παπαγιαννάδες κι όχι μόνο.


Την εκδήλωση-σεμινάριο βέβαια πλαισίωσαν και άνδρες καθώς κι εκείνοι στο εξής θα απολαμβάνουν τα οφέλη της χρήσης αγνού σαπουνιού φτιαγμένου από τα χέρια των συζύγων ή των μανάδων τους.


Η συνταγή που παρουσιάστηκε εξέπληξε τους συμμετέχοντες με την απλή και εύκολη διαδικασία, πάνω στην οποία βασίστηκε, με την κ. Ηγουμενάκη να υπόσχεται σύντομα να τους δείξει πώς να φτιάχνουν και κρέμες προσώπου αλλά και lip balm με κερί μέλισσας, καθώς πέρα από την παραδοσιακή μαγειρική οι γνώσεις της, στο κύριο επάγγελμα της, έχουν να κάνουν με την αισθητική.


Από την πλευρά της η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παπαγιαννάδων, Κατερίνα Καλούδη, ευχαρίστησε, ολοκληρώνοντας την παρουσίαση, τόσο την κ. Ηγουμενάκη που βρέθηκε κοντά τους όσο και τον κόσμο που συμμετείχε σε αυτήν.


Βέβαια η εκδήλωση δεν ολοκληρώθηκε με την παρασκευή σαπουνιού αφού οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου είχαν ετοιμάσει πλούσιο κέρασμα, με δεκάδες νοστιμιές, αλμυρές και γλυκές, καθώς και τσικουδιά. Μέχρι και τζίτζιφα, προσέφεραν σε όλο τον κόσμο ενώ κανείς δεν έφυγε με άδεια χέρια αφού κληρώθηκαν πάρα πολλά δώρα.


Ήταν μια ωραία ευκαιρία αυτή να συναντηθούν και να χαρούν τη μεγάλη παρέα που δημιούργησαν.


Η συνταγή











Σελίδες