Το Θολάμι του Βαγγέλη: Το βοτσαλωτό δημιούργημα στον κόλπο του Ομπρόσγιαλου στον Αποκόρωνα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Το Θολάμι του Βαγγέλη: Το βοτσαλωτό δημιούργημα στον κόλπο του Ομπρόσγιαλου στον ΑποκόρωναΈνα από τα ομορφότερα και λιγότερο γνωστά σημεία για μπάνιο στον Αποκόρωνα Χανίων είναι ο Ομπρός Γιαλός ή Ομπρόσγιαλος, όπως τον αποκαλούν πολλοί.


Παραλία στην πραγματικότητα εκεί δεν θα βρείτε παρά μόνο μια τσιμεντένια πλατφόρμα ή βράχια απ όπου μπορείτε να κάνετε τη βουτιά σας στα πεντακάθαρα και γαλαζοπράσινα νερά του κόλπου.


Αν κινηθείτε λίγα μέτρα πιο δυτικά θα δείτε τα βοτσαλωτά δημιουργήματα που έχει φτιάξει κάποιος από την περιοχή στο σημείο όπου «σκάει» η θάλασσα. Με λευκή μπογιά, μάλλον ο δημιουργός τους, έχει γράψει: «Το θολάμι του Βαγγέλη», κι αν κρίνουμε από τη μικρή σπηλαίωση, που επίσης έχει διαμορφώσει με τον ίδιο τρόπο, τότε μάλλον εννοεί πως εκεί είναι η φωλιά του.


Θολάμι αποκαλούν οι ψαράδες τις φωλιές ή υποθαλάσσιες κοιλότητες ή ρωγμές όπου φωλιάζουν θαλάσσια είδη.
Με πολύ υπομονή ο άνθρωπος αυτός έχει «ζωγραφίσει» με τα βότσαλα το βραχώδες εκείνο σημείο διαμορφώνοντας καθίσματα, θρόνους, τραπεζάκια αναβαθμίδες αλλά και τη μικρή σπηλαίωση που δημιουργούν εκεί τα βράχια.


Είναι μια άλλη άποψη, που δεν περνά σίγουρα απαρατήρητη.


Δείτε επίσης:


Ομπρός Γιαλός: Γαλαζοπράσινα νερά που ζωντανεύουν όλες τις αισθήσεις


Σελίδες