Το Θολάμι του Βαγγέλη: Το βοτσαλωτό δημιούργημα στον κόλπο του Ομπρόσγιαλου στον Αποκόρωνα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Το Θολάμι του Βαγγέλη: Το βοτσαλωτό δημιούργημα στον κόλπο του Ομπρόσγιαλου στον Αποκόρωνα



Ένα από τα ομορφότερα και λιγότερο γνωστά σημεία για μπάνιο στον Αποκόρωνα Χανίων είναι ο Ομπρός Γιαλός ή Ομπρόσγιαλος, όπως τον αποκαλούν πολλοί.


Παραλία στην πραγματικότητα εκεί δεν θα βρείτε παρά μόνο μια τσιμεντένια πλατφόρμα ή βράχια απ όπου μπορείτε να κάνετε τη βουτιά σας στα πεντακάθαρα και γαλαζοπράσινα νερά του κόλπου.


Αν κινηθείτε λίγα μέτρα πιο δυτικά θα δείτε τα βοτσαλωτά δημιουργήματα που έχει φτιάξει ο Βαγγέλης Βλεπάκης, στο σημείο όπου «σκάει» η θάλασσα. Με λευκή μπογιά, ο δημιουργός τους έχει γράψει: «Το θολάμι του Βαγγέλη». 


Εκεί υπάρχει μια μικρή σπηλαίωση, που επίσης έχει διαμορφώσει με την ίδια τεχνοτροπία, κι όπως μάθαμε έζησε εκεί για ένα χρόνο ως ερημίτης, όταν επιστρέφοντας από την Αθήνα, όπου πέρασε πάνω από 20 χρόνια, θέλησε να απομονωθεί.


Θολάμι, να σημειώσουμε, αποκαλούν οι ψαράδες τις φωλιές ή υποθαλάσσιες κοιλότητες ή ρωγμές όπου φωλιάζουν θαλάσσια είδη.




Με πολύ υπομονή ο Βαγγέλης έχει «ζωγραφίσει» με τα βότσαλα το βραχώδες εκείνο σημείο διαμορφώνοντας καθίσματα, θρόνους, τραπεζάκια αναβαθμίδες αλλά και τη μικρή σπηλαίωση που σχηματίζουν τα βράχια.


Δείτε επίσης:


Ομπρός Γιαλός: Γαλαζοπράσινα νερά που ζωντανεύουν όλες τις αισθήσεις










Σελίδες