Ομπρός Γιαλός: Γαλαζοπράσινα νερά που ζωντανεύουν όλες τις αισθήσεις - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Ομπρός Γιαλός: Γαλαζοπράσινα νερά που ζωντανεύουν όλες τις αισθήσεις


Ανάμεσα στα χωριά Παλαιλώνι και Κεφαλάς, στο ακρωτήριο Δράπανο των Χανίων, βρίσκεται μια πολύ ξεχωριστή παραλία, ο Ομπρός Γιαλός ή Ομπρόγιαλος, όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι.

Είναι ξεχωριστή για πολλούς λόγους, αρχής γενομένης από το γεγονός πως δεν είναι μια κλασική παραλία με αμμουδιά και βότσαλα από την οποία πέφτεις στη θάλασσα αλλά έχει μια τσιμεντένια πλατφόρμα και απ αυτήν γίνεται η είσοδος στο νερό.

Η περιοχή είναι βραχώδης όμως η εμπειρία του μπάνιου που προσφέρει είναι μοναδική καθώς τα νερά του Ομπροόγιαλου είναι πρασινογάλανα, καθάρια και δροσερά δίνοντας και οπτικά μια εικόνα μαγική.

Στο σημείο υπάρχει μια ταβέρνα, όπου κανείς μπορεί να καθίσει για φαγητό ή καφέ, ενώ αξίζει να θαυμάσει στην άκρη της ιδιότυπης αυτής παραλίας τα έργα ενός ντόπιου.

Με μικρά βότσαλα έχει κατασκευάσει από πεζούλια και θρόνο μέχρι τραπεζάκια και διακοσμητικά που δίνουν ένα άλλο χαρακτήρα, σχεδόν παραμυθιού, στο δυτικό άκρο του Ομπρόσγιαλου.

Ο τόπος αυτός είναι ιδανικός για κολύμπι με μάσκα, μια και ο βυθός του παρουσιάζει ενδιαφέρον ενώ οι λάτρεις των καταδύσεων μπορούν να θαυμάσουν πολύ περισσότερα πράγματα στην ευρύτερη περιοχή.

Συνήθως τον Ομπρόσγιαλο επιλέγουν για μπάνιο τουρίστες ή ξένοι υπήκοοι που μένουν όμως μόνιμα στην περιοχή και ξέρουν το πόσο όμορφη και καθαρή είναι η θάλασσα εκεί.














Σελίδες