Μπαίνει ο θεμέλιος λίθος για το νέο ναό του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη στις Κάτω Γούβες - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Μπαίνει ο θεμέλιος λίθος για το νέο ναό του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη στις Κάτω Γούβες

 


Στόχος ζωής είναι για το εφημέριο των Κάτω Γουβών π. Δημήτριο Μιχούδη το να κτιστεί στην περιοχή του ένας περικαλλής ναός αφιερωμένος στον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, με παρεκκλήσια που θα τιμούν παράλληλα την Παναγία τη Γαλακτοτροφούσα  και την Αγία Παρθενομάρτυρα Καλλιόπη.


Όπως φαίνεται αυτός ο στόχος έχει αρχίσει σιγά σιγά να παίρνει σάρκα και οστά καθώς πολύς κόσμος στηρίζει την προσπάθεια του.


Έτσι την Κυριακή  14 Νοεμβρίου, αμέσως μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στις Κάτω Γούβες, Ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου, θα κατατεθεί ο θεμέλιος λίθος του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου και των παρεκκλησίων του.


Ο νέος ναός κατασκευάζεται σε ακίνητο δίπλα από τον Προφήτη Ηλία, ο οποίος μέχρι σήμερα καλύπτει τις ανάγκες της Ενορίας των Κάτω Γουβών κατά τους χειμερινούς μήνες.


Να σημειώσουμε πως σε όλη τη γύρω περιοχή δεν υπάρχουν άλλοι ναοί αφιερωμένοι στις τρείς μορφές που θα τιμούνται στο νέο ναό των Κάτω Γουβών


Μπορείτε να δείτε επίσης:


Προφήτης Ηλίας στην Ενορία Κάτω Γουβών: Καλύπτει τις εκκλησιαστικές ανάγκες του οικισμού το χειμώνα


Ο ναός των Αγίων Κων/νου και Ελένης στις Κάτω Γούβες-Εγκαινιάστηκε 110 χρόνια μετά την κτίση του

Σελίδες