Μπάμπης Φαλαγκάρας: Ξεκινά πεζοπορία από το Μπάλο και θα φθάσει Βάι διανύοντας 600 χιλιόμετρα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Μπάμπης Φαλαγκάρας: Ξεκινά πεζοπορία από το Μπάλο και θα φθάσει Βάι διανύοντας 600 χιλιόμετρα

 

Ο Μπάμπης Φαλαγκάρας διατηρεί επιχείρηση εστίασης στα Μάλια όμως η μεγάλη του αγάπη είναι οι εξορμήσεις στη φύση κι όχι μόνο.


Με την ίδια ευκολία που σκαρφαλώνει ένα χιονισμένο βουνό και πατάει δυσπρόσιτα φαράγγια και κορυφές με άλλη τόση τρέχει μαραθωνίους.


Σήμερα ωστόσο ξεκινάει κάτι που δεν έχει δοκιμάσει ξανά. Με αφετηρία το Μπάλο Κισσάμου θέλει να φτάσει ως το Βάι πεζοπορώντας μια απόσταση 600 χιλιομέτρων σταματώντας μόνο τα βράδια για να ξαποστάσει, όπου την ώρα εκείνη βρεθεί.


Ουσιαστικά η διαδρομή που θα ακολουθήσει από σήμερα είναι: Μπάλος-Φαλάσαρνα-Ελαφονήσι-Παλαιόχωρα-Σούγια-Αγιά Ρουμέλη-Καταφύγιο Κατσιβέλι-Ασκύφου-Φαράγγι Ίμπρου-Φραγκοκάστελο-Φαράγγι Καλλικράτη-Αργυρούπολη-Μονή Αρκαδίου-Αρχαία Ελεύθερνα-Λιβάδια-Λάκκος Μυγερού-Νίδα-Άνω Ασίτες-Άνω Αρχάνες-Καστέλι-Κασταμονίτσα-Λιμνάκαρο-Σελάκανο-Πρίνα-Μεσελέροι-Θρυπτή-Ορεινό-Λιθίνες-Ζήρος-Κάτω Ζάκρος-Βάι.


Εκτιμά πως όλη αυτή η πορεία θα διαρκέσει 20 ημέρες. Θα είναι μόνος του τον περισσότερο απ' αυτό το χρόνο ενώ φίλοι και συνορειβάτες σε κάποια από τα τμήματα της πορείας θα τον συνοδεύσουν.  


Όπως μας είπε αποφάσισε να περπατήσει όλη αυτή τη διαδρομή γιατί τόσα χρόνια που πεζοπορεί στο νησί το κάνει επισκεπτόμενος επί μέρους σημεία, για μια ή δύο ημέρες, και θέλει τώρα να τα δει όλα μαζί.


Κυρίως όμως ζητούμενο του είναι το να καταγράψει αυτή τη διαδρομή και να εξετάσει, σε συνεργασία με τους κατά τόπους ορειβατικούς συλλόγους της Κρήτης, αν μπορεί να πάρει πιστοποίηση ERA  (European Ramblers Association).


Στη χώρα μας έχουμε μόνο τρία μονοπάτια πιστοποιημένα με ERA, το Menalon Trail, το  Andros Routes και το Nestos Rodopi Trail, γιατί όχι λοιπόν κι ένα τέτοιο στην Κρήτη. 




Σελίδες