Τι μπορεί να βρει κανείς σε μια πεζοπορία στην Κρητική φύση - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Τι μπορεί να βρει κανείς σε μια πεζοπορία στην Κρητική φύση

 



Η πεζοπορία στην Κρητική φύση είναι μια περιπέτεια, άλλοτε εύκολη κι άλλοτε δύσκολη, αλλά πάντοτε γεμάτη ενδιαφέροντα πράγματα, εικόνες, μυρωδιές, συναπαντήματα και παρέες.


Καμιά φορά σου προσφέρει και τα αγαθά της, όπως είναι τα αρωματικά φυτά και οι καρποί της.


Έτσι και η πεζοπορία που πραγματοποιήσαμε από Ασκύφου προς Ασή Γωνιά μας «φίλεψε» με διάφορα, όπως τα καρύδια που ένας ντόπιος βλέποντας μας να περνάμε από το χωράφι του μας είπε να μαζέψουμε ελεύθερα. Ο αέρας και η βροχή τα είχαν ρίξει όλα κάτω από τα δέντρα κι εκείνος με έναν εργάτη του προσπαθούσε να τα πάρει από το έδαφος πριν σαπίσουν.


Παρακάτω βρήκαμε άγριο φασκόμηλο που μπορεί αυτή την εποχή με την πρώτη βροχή να μην είναι τόσο πλούσιο σε ευεργετικά για την υγεία στοιχεία αλλά είναι μια χαρά για να διώξει το σκόρο από  τις ντουλάπες μας αρωματίζοντας τα ρούχα μας.


Καμιά φορά βέβαια στις πεζοπορίες μπορεί να βρει κανείς και πράγματα που δεν περιμένει, όπως τις σφαίρες της φωτογραφίας μας. Τις πετύχαμε σε αγροτικό δρόμο κοντά σε μιτάτο όπου προφανώς κάποιοι το γλέντησαν και δυστυχώς έριξαν και τις μπαλωθιές τους.

Σελίδες