Το δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο της Αγίας Γαλήνης στα νότια του Ρεθύμνου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Το δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο της Αγίας Γαλήνης στα νότια του Ρεθύμνου

 


Σε απόσταση 70 περίπου χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, είναι κτισμένη η Αγία Γαλήνη.


Ο όμορφος αυτός οικισμός βρέχεται από το Νότιο Κρητικό Πέλαγος κι αποτελεί ένα από τα πρώτα μέρη στην Κρήτη που γνώρισαν τουριστική ανάπτυξη.


Η ωραία και εκτεταμένη παραλία, η αντίθεση βουνού-θάλασσας, ο απάνεμος χαρακτήρας και το ήπιο κλίμα βοήθησαν ώστε εδώ και πολλές δεκαετίες η Αγία Γαλήνη να αποτελεί δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό για ξένους και Έλληνες επισκέπτες.


Η παραλία που αγκαλιάζει τον οικισμό είναι αμμώδης, σε σημεία της με ψιλό βότσαλο,  με καθαρά νερά, τα οποία κάποιες φορές ίσως θολώνουν από τους ανέμους και την πολυκοσμία. Στο μεγαλύτερο τμήμα της είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ.


Ο ποταμός Πλατύς, τη χωρίζει στα δύο με το κομμάτι προς τα ανατολικά της μεταλλικής γέφυρας που έχει στηθεί να είναι, όσο προχωράμε, λιγότερο οργανωμένο και πολύβουο.


 Δυτικά της παραλίας βλέπουμε το λιμανάκι της Αγίας Γαλήνης που το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστο και σημείο έναρξης οργανωμένων θαλάσσιων εκδρομών με σκάφη.


Πάνω από την παραλία, αλλά και στον οικισμό μπορεί να βρει ο επισκέπτης καφέ, ταβέρνες, μπαρ, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και επιχειρήσεις ενοικιάσεως οχημάτων.


Αξίζει όποιος βρεθεί στην περιοχή να επισκεφθεί και τη μπούγκα του Β Παγκοσμίου Πολέμου, η μια εκ των εισόδων της οποίας βρίσκεται κοντά στο λιμανάκι της Αγίας Γαλήνης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Το τμήμα της παραλίας στα ανατολικά 
Το δυτικό κομμάτι της παραλίαςΣελίδες