Η Κάτω Βάθεια γιορτάζει τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στον ενορικό ναό της - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Η Κάτω Βάθεια γιορτάζει τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στον ενορικό ναό της

 


Μεγάλη γιορτή για την ενορία της Κάτω Βάθειας αυτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος καθώς τιμάται εκείνη την ημέρα ο ενοριακός ναός της στο κέντρο του οικισμού. Ο Σωτήρας Χριστός αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους που έχουν να λένε για τις τόσες φορές, σε δύσκολες καταστάσεις της ζωής τους,  που επικαλέστηκαν το όνομα του και εισακούστηκαν. 


Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί την παραμονή της γιορτής, στις 5 Αυγούστου, θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός στις 7.30 το απόγευμα.


Ανήμερα της γιορτής στις 6 Αυγούστου οι καμπάνες για τον όρθρο θα χτυπήσουν στις 7.30 το πρωί. Θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη και ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Δημητρίου Πολιτάκη.


Για την ιστορία ν' αναφέρουμε πως ο ναός του Σωτήρος Χριστού στην Κάτω Βάθεια είναι ένας μονόχωρος, νεοκλασικός ναός, ιδιαίτερα προσεγμένος αρχιτεκτονικά, με ξυλόγυλπτο τέμπλο και πληθώρα φορητών εικόνων, που μεταφέρθηκαν και φυλάσσονται εκεί από άλλους ναούς της ενορίας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).



Κατά τη γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος διατηρείται σε αρκετούς ναούς της Κρήτης και στην Κάτω Βάθεια το έθιμο της ευλογίας των πρώτων σταφυλιών της χρονιάς.







Σελίδες