Παραλία Στάουσα στο Καλό Νερό Ιεράπετρας-Δροσερά και καθάρια νερά για απολαυστικό μπάνιο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021

Παραλία Στάουσα στο Καλό Νερό Ιεράπετρας-Δροσερά και καθάρια νερά για απολαυστικό μπάνιο

 


Ανατολικά της Ιεράπετρας, λίγο μετά το Μακρύ Γιαλό, στον οικισμό Καλό Νερό απλώνεται μια από τις πιο όμορφες παραλίες των νοτίων παραλίων του Λασιθίου.


Ο λόγος για την παραλία Στάουσα με τον επιβλητικό βράχο στην ανατολική πλευρά της να σκεπάζει ένα μεγάλο τμήμα της ακτής προσφέροντας σκιά στους λουόμενους.


Ψιλό βότσαλο καλύπτει την παραλία ενώ τα καθαρά και δροσερά νερά της είναι αληθινή απόλαυση για όσους την επιλέξουν για το μπάνιο τους.


Το μήκος της ακτής δεν είναι μεγάλο γι' αυτό και αν συγκεντρωθεί λίγο παραπάνω κόσμος μοιάζει ασφυκτικά γεμάτη, ωστόσο σε ημέρες και ώρες που μπορεί κανείς να την πετύχει άδεια θα χαρεί απίστευτα την εμπειρία του μπάνιου στη Στάουσα. Αν μάλιστα προλάβει θέση κάτω από το βράχο με τις σπηλαιώσεις τότε δεν χρειάζεται να κουβαλήσει ούτε εξοπλισμό παραλίας.


Στην παραλία της Στάουσας οδηγούν σκαλοπάτια από το Καλό Νερό ενώ υπάρχει ακριβώς πάνω απ' αυτήν χώρος στάθμευσης.Σελίδες