Παραλία Πέρασμα: Ένας μικρός και απόμερος κόλπος του Κουφονησίου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Παραλία Πέρασμα: Ένας μικρός και απόμερος κόλπος του Κουφονησίου

 

Το Πέρασμα είναι μια μικρή παραλία του Κουφονησίου χαρακτηριστικό της οποίας είναι η βραχώδης έξαρση, σημείο όπου παλιότερα υπήρχε μικρό μονοπάτι-πέρασμα προς τις ανατολικότερες ακτές του Γρέου.


Στο σημείο αυτό σχηματίζεται ένα όμορφο κολπάκι με άμμο και πεντακάθαρα νερά, όπως άλλωστε σε όλο το Κουφονήσι.


Δεξιά και αριστερά υπάρχουν βράχοι μέσα στο νερό όμως στο μεγαλύτερο τμήμα της η εν λόγω παραλία προσφέρεται για ωραίες βουτιές και πολύ απομόνωση.


Από τα βράχια αριστερά η πρόσβαση σήμερα είναι κάπως δύσκολη για εκείνον που θα θελήσει να περάσει περπατώντας προς στους κόλπους του Γρέου μια και η επιφάνεια καλύπτεται από στρώμα αργίλου που γλιστράει επικίνδυνα.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος σε οποιοδήποτε siteχωρίς προηγούμενη άδεια της κατόχου του Ελένης Βασιλάκη, Νόμος 4481/2017 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην ΕλλάδαΠάνω στο πέρασμα σε σημείο που δύσκολα μπορεί κανείς να δικαιολογήσει την παρουσία τους

 


Σελίδες