Πανηγυρίζει ο ενοριακός ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κάτω Βάθεια - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Πανηγυρίζει ο ενοριακός ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κάτω Βάθεια

Γιορτάζει αύριο 6 Αυγούστου ο όμορφος ενοριακός ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κάτω Βάθεια.

Βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού και χαίρει ιδιαίτερης αγάπης και φροντίδας από το σύνολο των κατοίκων του και όχι μόνο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μικρό εκκλησιαστικό μουσείο του χωριού όπου φυλάσσονται οι μεγάλης συναισθηματικής αξίας εικόνες από τα ξωκλήσια του (μπορείτε να δείτε εδώ).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την Ενορία Κάτω Βάθειας σήμερα στις 7.30 το απόγευμα θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου Δημητρίου Πολιτάκη, ιεροκήρυκος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. 

Ανήμερα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος θα τελεσθεί στις 7.30 το πρωί ο Όρθος κι αμέσως μετά η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Νικηφόρου Κουνάλη, ιεροκήρυκος επίσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Τους ύμνους της ημέρας θα ψάλει ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Φώτιος Γιαννακάκης.Σελίδες