Οι βοτσαλωτοί κόλποι στο Ακρωτήριο του Κριού νότια των Χανίων - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Οι βοτσαλωτοί κόλποι στο Ακρωτήριο του Κριού νότια των Χανίων



Σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την Παλαιόχωρα Χανίων και λίγο μετά την περιοχή της Κουντούρας συναντάμε την παραλία του Κριού, στο ομώνυμο ακρωτήριο της Κρήτης.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για τρεις συνεχόμενους κόλπους που μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα. Ο πρώτος για όσους αγαπούν το κύμα, καθώς είναι εκτεθειμένος στους νοτιάδες και συνήθως κυματώδης, ο δεύτερος περισσότερο προφυλαγμένος και οργανωμένος και ο τρίτος μικρός και απομονωμένος, γι αυτό και τον προτιμούν οι γυμνιστές.

Και οι τρεις κόλποι διαθέτουν πεντακάθαρα νερά και χοντρό βότσαλο.

Στο δεύτερο κόλπο λειτουργεί καντίνα και υπάρχουν διαθέσιμες ομπρέλες, σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει μαζί του εξοπλισμό και θελήσει να παραμείνει για ώρες εκεί.

Λόγω της απόστασης της από τα μεγάλα αστικά κέντρα η παραλία του Κριού συνήθως δεν είναι γεμάτη από κόσμο κι αυτό την κάνει ακόμα πιο θελκτική για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους χωρίς πολυκοσμία.

Αν θελήσετε να περπατήσετε δυτικά της παραλίας του Κριού θα βρείτε σε σχετικά κοντινή απόσταση και την περίφημη Βιένα όπου οι αρχαιότητες κολυμπούν στην κυριολεξία στα υπέροχα και γαλήνια νερά της (Δείτε την εδώ)









Σελίδες