Η απάνεμη παραλία της Λυγαριάς με τα γαλαζοπράσινα νερά - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Η απάνεμη παραλία της Λυγαριάς με τα γαλαζοπράσινα νερά



Η Λυγαριά είναι οικισμός του Δήμου Μαλεβιζίου κτισμένος γύρω από έναν όμορφο κόλπο που τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από ζωή. Το όνομα της το πήρε από τους θάμνους της λυγαριάς που αφθονούσαν, ειδικά κατά το παρελθόν, σε όλη τη γύρω περιοχή.

Ο κλειστός χαρακτήρας του κόλπου της Λυγαριάς τον προστατεύει από τους ανέμους κι έτσι είναι ιδανικός για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους χωρίς το φόβο των κυμάτων.

 Ωστόσο όταν φυσάει δυνατός άνεμος πολλοί, που διαφορετικά θα κολυμπούσαν στις κοντινές παραλίες της Αμμουδάρας, επιλέγουν τη Λυγαριά κι έτσι σημειώνεται το αδιαχώρητο. 

Σε αυτή την περίπτωση, πέρα από το συνωστισμό στην ακτή, δημιουργείται και πρόβλημα από τον περιορισμένο χώρο στάθμευσης που υπάρχει διαθέσιμος στον οικισμό.

Η παραλία της Λυγαριάς είναι αμμώδης, καλά οργανωμένη, προσφέροντας ξαπλώστρες, ομπρέλες, water sports αλλά και καταστήματα για καφέ και φαγητό. Επιπλέον στην περιοχή μπορεί να βρει κανείς διαμερίσματα που ενοικιάζονται για θερινές διακοπές.

Η θάλασσα της Λυγαριάς είναι καθαρή, σε κάποια σημεία της βραχώδης και σε άλλα με αμμώδη βυθό.

 Δυτικά της αράζουν μικρές βάρκες και ψαροκάικα δημιουργώντας μια γραφική γωνιά. Στα βράχια, δεξιά και αριστερά του κόλπου, έχουν ενδιαφέρον οι βουτιές με μάσκα για παρατήρηση του βυθού.








Σελίδες