Κόσμημα με πανανθρώπινο μήνυμα φέτος ο Επιτάφιος της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα Φόδελε - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Κόσμημα με πανανθρώπινο μήνυμα φέτος ο Επιτάφιος της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα ΦόδελεΟ φετινός Επιτάφιος της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Φοδελε είναι μια πραγματική έκπληξη.

Κι αυτό όχι μόνο για τις χιλιάδες χάντρες και λουλούδια που τον κοσμούν, αποτέλεσμα περίτεχνης και πολυήμερης δουλειάς δυο ανθρώπων, του ηγουμένου και ενός μοναχού, αλλά κυρίως λόγω του πανανθρώπινου μήνυματος που στέλνει σε όλους εμάς: «Όλου του κόσμου οι άνθρωποι παιδιά σου ...!»

Ο ηγούμενος της Μονής, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Παντελεήμονας, ανάρτησε τις σχετικές φωτογραφίες του Επιταφίου, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που όλες αυτές τις ημέρες φέρνει σε επαφή το ιστορικό Μοναστήρι με τους πιστούς, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Σύμφωνα με την Αγία Γραφή ο Θεός έπλασε τους ανθρώπους έξ´ ενός αίματος γι αυτό και όλοι οι άνθρωποι της Γης ανεξάρτητα από φυλή και χρώμα είμαστε ΑΔΕΛΦΙΑ μεταξύ μας , παιδιά του Ενός και μόνου Πλάστη και Δημιουργού.

Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αποδέκτες της κοινής κληρονομιάς του προπάτορα μας Αδάμ στην φθορά και τον θάνατο. Όλοι είμαστε το ίδιο ανήμποροι και απροστάτευτοι εξαιτίας αυτής της κληρονομιάς στο πόνο , στην πείνα , στην ασθένεια , στις φυσικές καταστροφές.

Ο Ποιητής και Πλάστης μας Σαρκώθηκε , Έπαθε , Σταυρώθηκε , Ετάφη και Αναστήθηκε για να προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους την λύτρωση από αυτά τα δεινά και να μας φανερώσει το μυστήριο της Τριαδικότητας Του.

Αυτή η φανέρωση-πρόσκληση είναι για ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ακόμα και για εκείνα που τον αγνοούν και όχι μόνο για τους Εβραίους που τον αρνήθηκαν ως Ξένο.

Μας καλεί ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ να αγκαλιαστούμε μεταξύ μας και με Εκείνον σε μια Θεία Κοινωνία που θα γίνουμε πολίτες της Βασιλείας Του.

Χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση ΑΔΕΡΦΙΑ....!»
Σελίδες