Μια συμβολική και μυρωδάτη πασχαλινή κίνηση προς τους κατοίκους των Πιτσιδίων και Ματάλων - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Μια συμβολική και μυρωδάτη πασχαλινή κίνηση προς τους κατοίκους των Πιτσιδίων και Ματάλων



  

Σε μια ωραία και μυρωδάτη κίνηση προχώρησε χθες, Μεγάλο Σάββατο, το απόγευμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων-Ματάλων.

Ετοίμασε 400 μικρούς σταυρούς με ξυλάκια κανέλας, τους έδεσε με όμορφα λουλουδάκια, και τα μέλη του γύρισαν όλα τα σπίτια, τόσο στα Πιτσίδια όσο και στα Μάταλα,  κι άφησαν από ένα τέτοιο σταυρό και ένα πασχαλινό τσουρέκι στο καθένα.

Όπως μάθαμε, πέρυσι ο Σύλλογος είχε μοιράσει στους κατοίκους ένα φανάρακι στην εκκλησία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου για το καλό της ημέρας και φέτος με το ίδιο σκεπτικό έφτιαξε τους σταυρούς. 

Βέβαια ο κορωναϊός δεν επέτρεψε στους πιστούς αυτη τη χρονιά να εκκλησιαστούν το Μεγάλο Σάββατο και να πάρουν μόνοι τους τα δωράκια του Πολιτιστικού Συλλόγου κι έτσι αποφασίστηκε να μοιραστούν κατ’ οίκον.

Στο σχετικό μήνυμα που έστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων-Ματάλων στους κατοίκους των δυο οικισμών αναφέρει χαρακτηριστικά: «Φέτος που όλα είναι διαφορετικά... αδυνατώντας να αλλάξουμε ευχές στην εκκλησία και να προσφέρει ένα μικρό δώρο ο Σύλλογος μας εκεί, σκεφτήκαμε να το φέρουμε στην πόρτα του καθενός στα Πιτσίδια και στα Μάταλα, ευχόμενοι η Ανάσταση που συμβολίζει ο σταυρός του Κυρίου να αποτελεί και την προσωπική Ανάσταση για όλους......ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ- ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ».




Σελίδες