Δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα...το άδειο Ηράκλειο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα...το άδειο Ηράκλειο



Θα μπορούσαν κάλλιστα αυτές οι φωτογραφίες σήμερα που είναι πρωταπριλιά να θεωρηθούν ένα πρώτης τάξεως ψέμα: Μια άδεια πόλη, καθημερινή, σε ώρα που υπό κανονικές συνθήκες  οι δρόμοι της έπρεπε να σφύζουν από ζωή.

Κι όμως είναι η εικόνα κεντρικών δρόμων του Ηρακλείου σήμερα το πρωί 1η Απριλίου. Έρημοι δρόμοι, κλειστά καταστήματα και ο φόβος της αρρώστιας να πλανάται παντού και να εξουδετερώνει τη δύναμη του λαμπρού ανοιξιάτικου ήλιου που στεφανώνει την πόλη.

Ποιος να το φανταζόταν πριν από λίγο καιρό πως όλοι εμείς θα ζούσαμε τέτοιες καταστάσεις εξαιτίας ενός ιού, που εμφανίστηκε από το πουθενά και έκανε ένα ολόκληρο πλανήτη άνω κάτω.

Ποιος να το φανταζόταν πως το πολύβουο Ηράκλειο θα έμενε βουβό με τρομοκρατημένους κατοίκους κλεισμένους μέσα στα σπίτια τους, χωρίς να μπορούν να δουν κατάματα τον εχθρό που τους οδήγησε στον εγκλεισμό και αναστάτωσε τις ζωές τους.

Ένας άγνωστος έγραψε στον τοίχο του δικαστικού μεγάρου "Έτσι είναι αν δεν σ' αρέσει το κλουβί σου αλλάζεις κλειδαριά"...κι είναι αλήθεια σε κανένα μας δεν αρέσει το κλουβί που μας περιορίζει, όμως το μεγάλο ερώτημα είναι  πως θ' αλλάξουμε κλειδαριά; 










Σελίδες